Τρίτη 14.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Μηταράκης για μεταναστευτικό: Προτεραιότητα της κυβέρνησης να μειωθούν οι ροές

Μηταράκης για μεταναστευτικό: Προτεραιότητα της κυβέρνησης να μειωθούν οι ροές

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Ν. Μηταράκηνς τόνισε ότι η μείωση των ροών έχει επιτευχθεί καθώς παρουσιάζονται πολύ μειωμένες

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επεσήμανε, μιλώντας στο ΜEGA, ότι τον Απρίλιο μόλις 39 άτομα πέρασαν τα σύνορα. 

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι προβλέπεται η μετατροπή των ανοιχτών δομών σε κλειστές ελεγχόμενες δομές ενώ περιλαμβάνει τις  απαραίτητες ρυθμίσεις για τη λειτουργία των κλειστών αυτών δομών στα νησιά.

Ο κος Μηταράκης τόνισε, παράλληλα, ότι το πρώτο κύμα της πανδημίας ολοκληρώθηκε χωρίς να καταγραφεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στις δομές των νησιών και υπογράμμισε ότι, πλέον, το υπουργείο θα ενισχύσει τους ελέγχους και τα δειγματοληπτικά τεστ. 

Σε ό, τι αφορά το άσυλο, ο Νότης Μηταράκης σημείωσε ότι με το νέο νομοσχέδιο επιταχύνεται η διαδικασία ασύλου και προστατεύονται τα δικαιώματα των αιτούντων ενώ αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις τόνισε ότι αυτές συνεχίζονται κάθε εβδομάδα σε μικρότερες ομάδες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των μεταναστών και των προσφύγων.

 

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.