Δευτέρα 06.07.2020

Βίτσας για μεταναστευτικό: Οι φράχτες δεν είναι λύση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας εξέφρασε τη γνώμη πως στον φράχτη του Έβρου πρέπει να υπάρχει δίοδος για όσους πρόσφυγες επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα ασύλου

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από πλευράς Τουρκίας και υποστήριξε ότι οι φράχτες δεν αποτελούν λύση.

«Το όραμά μας δεν μπορεί να είναι μια Ευρώπη η οποία θα στηρίζεται στην ύπαρξη των φραχτών. Καλώ τον καθένα να σκεφτεί ότι πάμε να φτιάξουμε μια Ευρώπη δύναμη ειρήνης και αλληλεγγύης και ξαφνικά εμφανίζονται φράχτες στην Ουγγαρία , την Πολωνία, την Αυστρία κλπ.» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του φράχτη στον Εβρο, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτό και πρόσθεσε: «Πάντως οι φράχτες δεν αποτελούν λύση μια που μπορεί οι δρόμοι που θα επιλέξουν τελικά οι διακινητές να είναι τα παράλια της Τουρκίας και όχι ο Έβρος».,

«Σαφέστατα θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και φύλαξη των συνόρων μας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουμε μια εργαλειοποίηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού από την πλευρά της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Βίτσας αναφέροντας, παράλληλα, ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε να φτιάξει φράχτη, είναι να υπάρξουν συγχρόνως ανοιχτές δίοδοι για αυτούς που επιθυμούν άσυλο.

Κλείνοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών έστω και στο επίπεδο ανταλλαγής γνωμών.

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.