Πέμπτη 02.04.2020

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ονόματα που μένουν εκτός του Επικρατείας

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργός Αμυνας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας λόγω Τουρκίας. Τόσο οι εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και η αναγκαιότητα στιβαρής διεύθυνσης των στρατιωτικών υποθέσεων τις επόμενες εβδομάδες περίπου «επέβαλαν» την παραμονή Αποστολάκη εκτός ψηφοδελτίων, καθώς η πολιτική του ένταξη στη λίστα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών για κομματικές επιλογές στον ευαίσθητο τομέα της άμυνας και σε ευαίσθητη περίοδο.

Όμως, η εξήγηση δείχνει ισχνή, αφού ο ναύαρχος δεν θα έκανε προεκλογική εκστρατεία από μια ενδεχόμενη θέση στο Επικρατείας. Αποτελεί λοιπόν μυστήριο με ποια κριτήρια έμεινε εκτός και τι ακριβώς συζήτησε με τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Ο καθηγητής Γ. Γραμματικάκης, το όνομα του οποίου «έπαιζε» για τρεις και πλέον ημέρες για τη θέση του πρώτου στο Επικρατείας, με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook έκλεισε την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας μάλλον κάποιο εκνευρισμό, αφού μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε, αλλά και η παράταση αυτής της εκκρεμότητας, υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις κινήσεις του πρωθυπουργού». Πιθανότατα ο Γ. Γραμματικάκης είχε πληροφορηθεί τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής στο Επικρατείας και έκρινε ότι δεν συνάδει με το παρελθόν του στο Ποτάμι η μεταπήδησή του στο κυβερνών κόμμα, η οποία θα είχε χαρακτηριστικά θεσιθηρίας.

Μετά το παράθυρο που έκλεισε ο Γ. Γραμματικάκης, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να ανακοινώσει τον συγγραφέα Β. Βασιλικό, με τον οποίο προφανώς είχε προχωρήσει σε συζητήσεις που δεν είχαν γίνει γνωστές. Ο Β. Βασιλικός ήταν και στο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ επί Φώτη Κουβέλη. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Κουβέλης τώρα αποτελεί τον πιο δύσκολο γρίφο, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί -μέχρι στιγμής- ως υποψήφιος με σταυρό, αλλά και οι θέσεις στο Επικρατείας δεν περισσεύουν.

Μέχρι τώρα, σταθερή (μετά τον Β. Βασιλικό) είναι μόνο η Έφη Αχτσιόγλου που έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση του κόμματος. Ο Πάνος Σκουρλέτης λογικά -κατά πολλούς- θα έχει ως γραμματέας την επόμενη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οπότε αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερος και εκλέξει τρεις βουλευτές Επικρατείας, η τριπλέτα έχει συμπληρωθεί, με τον Φ. Κουβέλη πιθανότατα απ' έξω. Αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν φαίνεται να συμμετέχει τελικά στο Επικρατείας, ενώ μια πιθανή υποψηφιότητά του στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών δεν έχει αποκλειστεί.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει και τέταρτο βουλευτή Επικρατείας, όλα αλλάζουν, καθώς προκύπτει ακόμα μία θέση. Στην ίδια λίστα πολλοί αναμένουν ότι θα εκπροσωπηθεί και η ΔΗΜΑΡ, με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη να προβάλλει ως φαβορί. Κάποιες πληροφορίες ωστόσο δεν συμμερίζονται αυτή την εκδοχή και τη σιγουριά για το πρόσωπό του, διότι θα υπάρξει αντίδραση από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που ο πρωθυπουργός τον έριξε εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας και τον ανάγκασε να ριχθεί στη μάχη του σταυρού.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.