Δευτέρα 13.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Γ. Κατρούγκαλος: Καμία σκιά νομιμότητας στη σύμβαση για τις βίζες

Γ. Κατρούγκαλος: Καμία σκιά νομιμότητας στη σύμβαση για τις βίζες

Την πεποίθηση ότι δεν βλέπει καμία σκιά νομιμότητας στη σύμβαση για τις βίζες, δήλωσε πως τα στοιχεία που έχει μελετήσει δεν δείχνουν κάποια παρανομία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, επιφυλασσόμενος όμως να ελέγξει τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, κατηγόρησε ΝΔ και ΔΗΣΥ για πολιτικό θράσος.

«Σε ότι αφορά τα στοιχεία που ήταν στη διάθεση του ΥΠΕΞ και με βάσει τον πρόσθετο έλεγχο νομιμότητας που ζήτησα και έγινε από το αρμόδιο όργανο του υπουργείου, δεν προέκυψε πρόβλημα ή οποιαδήποτε σκιά νομιμότητας για τη σύμβαση που αφορά τη χορήγηση βίζας», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι «τα νέα έγγραφα, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο κ. Καμένος, προφανώς θα εξεταστούν ως προς τη νομιμότητα και την εγκυρότητα τους».

Εν συνεχεία ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τη ΔΗΣΥ που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου δήλωσε: «Είναι πράγματι πολιτικό θράσος, κόμματα στα οποία οφείλουμε το σύστημα της διαπλοκής στη χώρα - γιατί δεν δημιουργήθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια ούτε ποτέ η Αριστερά είχε σχέση με αυτά - και που των οποίων στελέχη είναι στη φυλακή και άλλα στελέχη τους διερευνώνται, να κάνουν λόγο για σκάνδαλα της Αριστεράς».

Επίσης, αναφέρομενος στην κόντρα Καμμένου - Κοτζιά, διευκρίνισε ότι είναι αναλήθειες αυτά που ακούστηκαν σχετικά με τους λόγους που έφυγε από την κυβέρνηση ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι δεν αποπέμφθηκε αλλά παραιτήθηκε. «Υπήρξε πολιτική σύγκρουση μεταξύ του κ. Καμένου και του κ. Κοτζιά. Η θέση του κ. Κοτζιά δεν ήταν προσωπική του. Ήταν θέση της κυβέρνησης ως προς το Μακεδονικό όπου διαφοροποιήθηκε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και έφυγε από κυβέρνηση. Ο κ. Κοτζιάς δεν αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση. Παραιτήθηκε. Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας ως προς τα κρίσιμα πολιτικά μεγέθη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε ακόμα για πυροτεχνήματα και παραβίαση της πραγματικότητας, ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Θεόδωρου Παπαθεοδώρου «γιατί δεν διέκοψε τη σκανδαλώδη σύμβαση», ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για πολιτικό θράσος.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.