Σάββατο 22.02.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Βορίδης: Η διάταξη για την ποινή κρατούμενων στις αγροτικές έχει σχέση με τον Κουφοντίνα;

Βορίδης: Η διάταξη για την ποινή κρατούμενων στις αγροτικές έχει σχέση με τον Κουφοντίνα;

Διάταξη για τη μείωση της έκτισης ποινής καταδίκων που εργάζονται ως αρτοποιοί ή ζαχαροπλάστες σε Αγροτικές φυλακές προωθεί νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Βουλή.Η συγκεκριμένη διάταξη εντάσσει τους φυλακισμένους που εργάζονται στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία των αγροτικών φυλακών στην ρύθμιση που προβλέπει πως κάθε ημέρα εργασίας υπολογίζεται ως τρεις ημέρες έκτισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευεργετικός υπολογισμός ισχύει για κατάδικους που εργάζονται σε αγροτικές, κτηνοτροφικές μονάδες ή σε οικοδομικές εργασίες εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. 

Πρόκειται για το άρθρο 37 του κεφαλαίου με τις «λοιπές διατάξεις» νομοσχεδίου με ευρωπαϊκές οδηγίες, που προβλέπει την επέκταση του μέτρου για των ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής για καταδίκους ή υποδίκους (τρεις ημέρες εκτιτέας ποινής για κάθε ημέρα εργασίας τους) και σε εργαζόμενους σε μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης.

Στην εν λόγω διάταξη αναφέρθηκε ο κ. Μάκης Βορίδης (ΝΔ) ρωτώντας εάν αφορά τον κατάδικο για την «17 Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα. «Αυτό τώρα με το αρτοποιείο έχει καμία σχέση με τις αγροτικές φυλακές και τον Κουφοντίνα; Να καταλάβω πως σας ήρθε η εντελώς στοχευμένη διάταξη» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ για να συνεχίσει «Διερωτώμαι γιατί μέχρι τώρα υπήρχε η πρόβλεψη για όποιον εργαζόταν σε αγροτικές ή κτηνοτροφικές και για το αρτοποιείο της κεντρικής αποθήκης των φυλακών. Τώρα ξαφνικά μπαίνει και αυτό ειδικώς. Να μας πείτε πως σας ήρθε η εξειδικευμένη και στοχευμένη διάταξη. Δεν λέω ακόμα ότι είναι φωτογραφική».

Ο κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε πως η εν λόγω διάταξη δεν αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο "γιατί του δίνονται ήδη τρεις μέρες". Όπως είπε, η διάταξη αυτή μπήκε για λόγους ισότητας καθώς υπάρχουν αγροτικές φυλακές που ο κρατούμενος που κάνει εκεί μεροκάματα προσμετρά τρεις μέρες ποινής αντί για μία μέρα ποινής και άλλες που δεν ισχύει αυτό. "Εάν κάποιος είναι στα 25 χρόνια ποινής και έχει κάνει και μεροκάματα τότε, από το 25 μπορεί να πάει στο 19. Σημαίνει πως τα μεροκάματά του έχουν υπερκαλυφθεί, για τον συγκεκριμένο μπορεί και σήμερα να είναι υπερκαλυμμένα (τα μεροκάματα για να κατέβει από τα 25 στα 19 χρόνια έκτισης ποινής)".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να δείξουν πνεύμα συνεννόησης για τις αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα. Και ανέφερε ως επιχείρημα τις άδειες που πήραν κρατούμενοι της 17 Νοέμβρη από παλαιότερες κυβερνήσεις.  

"Ο Χ.Ξ. πήρε 7 άδειες από το 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους και συνελήφθη το 2015 δεν είδα καμία φωτογραφία του να πηγαίνει στο χωριό και να κάνει βόλτες" είπε ο κ. Καλογήρου "φωτογραφίζοντας" τον Χριστόδουλο Ξηρό. Και ανέφερε κι άλλα παραδείγματα  όπως του Τ.Π. και του Κ.Κ. "Ας αποφασίσουμε τι κράτος δικαίου θέλουμε" τόνισε.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.