Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν επέτρεψα να γίνεις νέος Αντώνης Σαμαράς

Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν επέτρεψα να γίνεις νέος Αντώνης Σαμαράς

«Όπως είδατε είμαι εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος κατά την έναρξη της ομιλίας είπε ότι ελπίζει «να μην αληθεύει ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν θα παρευρεθεί στην συζήτηση».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε σε υψηλούς τόνους λέγοντας ,«δεν δύναμαι να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες ημέρες. Δεν δύναμαι γιατί προσπαθείτε να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ιστορίας σας».

«Ακούγοντάς σας όμως χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, τέσσερις φορές αναφερθήκατε για γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε»», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αφιερώνοντας του το ποίημα του Καβάφη «Η πόλις».

«Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί. Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του.

Ο κύριος Καμμένος πήρε και πάλι τον λόγο και απάντησε στον Τσίπρα με ένα ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη, με τον αγωνιστή της Επανάστασης Ματρόζο, που όταν δεν έγινε δεκτός από τον Ψαριανό υπουργό Ναυτικών, καθώς ο θυρωρός του τον αντιμετώπισε ως «ζητιάνο» του διεμήνυσε: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.