Παρασκευή 29.05.2020

Χωρίς ΚΟ ο Καμμένος, αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, στη γνωμοδότηση που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, τονίζει την κομματική ομοιογένεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν αυτή μένει με πέντε βουλευτές, «επισημοποιώντας» έτσι τη διάλυση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην περίπτωση που διαγραφεί ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, «στο ερώτημα εν κατακλείδι αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική»

Να σημειωθεί πως, αμέσως μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του, πριν την έναρξη της αυριανής συζήτησης για το Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.

Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα η ΚΟ των ΑΝΕΛ έως τις 10 το πρωί της Παρασκευής θα έχει μείνει με πέντε βουλευτές, εκ των οποίων όμως ο ένας έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα (σ.σ. Αριστείδης Φωκάς με την Ενωση Κεντρώων).

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.