Παρασκευή 29.05.2020

Ν. Παπανδρέου: Ο Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ Ανδρέας

Άρθρο στο οποίο εξηγεί γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γίνει ποτέ Ανδρέας Παπανδρέου, δημοσίευσε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Παπανδρέου «δεν θα ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να πει το 2015 ότι οι αγορές θα χορεύουν τσάμικο στο κάλεσμά μας» προσθέτοντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός προσπαθεί κυνικά να γίνει ηγέτης της Κεντροαριστεράς δίνοντας θέσεις εξουσίας και παζαρεύοντας με διαφόρους απλά για μια πλειοψηφία στη Βουλή.

Το άρθρο του Νίκου Παπανδρέου:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν βαθύς γνώστης του καπιταλισμού. Δεν θα ήταν ο άνθρωπος που θα μπορούσε να πει το 2015 ότι οι αγορές θα χορεύουν τσάμικο στο κάλεσμά μας. Γιατί καταλάβαινε πώς λειτουργεί το σύστημα. Και όσοι λένε ότι υπάρχουν μιμητές του πρέπει να ξέρουν αυτό: οι μιμητές μπορούν να μιμηθούν τη φωνή του, τη γλώσσα, την κίνηση των χεριών. Όμως οι αρχές, οι γνώσεις και τα οράματά του δεν είναι δυνατόν να τα μιμηθεί κάποιος. Όποιος κι αν είναι αυτός που το προσπαθεί.


Ο Αλέξης Τσίπρας αποπειράται να γίνει ο ηγέτης της κεντροαριστεράς αλλά το κάνει με έναν τρόπο που δεν θα το έκανε ο Ανδρέας. Το κάνει μηχανιστικά, κυνικά, προσφέροντας θέσεις εξουσίας. Δεν το κάνει αλλάζοντας τη βασική του ιδεολογία, αυτό το 3%, το ιδεοληπτικό, το αντιαναπτυξιακό, το αυθαίρετο και το αντιδημοκρατικό. Δεν το κάνει στην ουσία. Το κάνει δίνοντας θέσεις εξουσίας, παζαρεύοντας με διάφορους για να πάρει απλώς μια πλειοψηφία στη Βουλή και μεγαλύτερη άονοδο στα γκάλοπ και στους ψηφοφόρους. Στην ουσία όμως δεν μεταλάσσεται. Δεν πάει μπροστά. Μένει εκεί που είναι. Κάνει κυνικά παιχνίδια εξουσίας. Το βλέπουμε τώρα και με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Παζαρεύουμε εθνικά θέματα για να κερδίσουμε σε τοπικό πολιτικό επίπεδο, κάτι που δεν θα έκανε ποτέ ένας Ανδρέας...

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.