Σάββατο 11.07.2020
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ζουράρις: Αν διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα παραμείνω ανεξάρτητος, «ελευθέρας βοσκής»

Ζουράρις: Αν διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα παραμείνω ανεξάρτητος, «ελευθέρας βοσκής»

O βουλευτής Κώστας Ζουράρις εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δε θα ψηφίσει οτιδήποτε αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένου και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ.

Εάν παραμείνει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα συνεχίσει και ο ίδιος να είναι συνεργαζόμενος ανέφερε ο βουλευτής, χαρακτηρίζοντας απρέπεια μια ενδεχόμενη αποχώρησή του που θα οδηγούσε στην κατάργησή της. Εάν εξαρτάται από εμένα να παραμείνουν πέντε θα παραμείνω μέχρι πέρατος της εντολής, τόνισε ο κ Ζουράρις.

Στο ερώτημα αν σκέφτεται να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση διάλυσης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ο βουλευτής δήλωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος. «Αν παραμείνει η ΚΟ και εγώ είμαι ο πέμπτος, βεβαίως δεν θέλω να τους κάνω τέτοια ζημιά και καταργηθεί με την αποχώρησή μου η ΚΟ. Αν εξαρτάται από εμένα να παραμείνουν πέντε στους ΑΝΕΛ θα παραμείνω μέχρι πέρατος της εντολής και μετά θα δείξει», τόνισε ο κ. Ζουράρις.

Ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση που διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ, είπε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος, «ελευθέρας βοσκής». «Υποθέτω όλα θα κριθούν από τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου», συμπλήρωσε. Στο ερώτημα αν σκέφτεται να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής δήλωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος.

Στα περί εκβιαζόμενου πρωθυπουργού, που εκτόξευσε ο κ. Καμμένος, ο κ. Ζουράρις το απέδωσε στους εκβιασμούς της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» και του «αμερικανικού Ιμπεριαλισμού». Όπως είπε, ο μόνος εκβιασμός γίνεται από τον ξένο παράγοντα.

«Επί 55 χρόνια έχω διδάξει ελληνικό πολιτισμό και σκέψη σε 17.000 φοιτητών από 80 εθνικότητες όλου του πλανήτη και έχω 6.000 σελίδες συγγράμματα για τον ελληνικό πολιτισμό και την σκέψη. Με ποια εφόδια τολμά ο Μητσοτάκης να μου πει ότι είμαι «βουλευτής ευκαιρίας»; Tι έχει κάνει ο Μητσοτάκης για την Ελλάδα έναντι αυτών που έχω κάνει εγώ που έχω σπείρει ελληνικό πολιτισμό στις οκτώ γωνιές των ανέμων, όπως λέει ο Σεφέρης», είπε.

Ο ίδιος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτοντας τα περί συναλλαγής και απαντώντας στην αναφορά του περί «βουλευτών ευκαιρίας» διερωτήθηκε, με ποια εφόδια ο κ. Μητσοτάκης τολμά να του απευθύνει τέτοια κατηγορία, όταν ο ίδιος επί 55 χρόνια διδάσκει Ελληνικό πολιτισμό σε χιλιάδες φοιτητές από όλες τις χώρες του κόσμου και έχει συγγράψει έργα που ξεπερνούν συνολικά τις 6.500 σελίδες για την Ελλάδα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.