Πέμπτη 04.06.2020

Ο Τσακαλώτος απαντά στον Βενιζέλο για τη Βουλή των Λόρδων

Με καθυστέρηση εικοσιτεσσάρων ωρών αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στα όσα του είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε την Τετάρτη απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο «ο Σαμαράςμπροστά σε εσάς είναι της Βουλής των Λόρδων, εσείς της βουλής των κοινοτήτων και θα δώσετε εξηγήσεις στην χώρα σας» όταν ο υπουργός Οικονομικών τον διέκοψε για να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Βενιζέλου στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 με «τις πιο ακραίες εκδοχές της δεξιάς, τις εφαπτόμενες με το βαθύ κράτος».

Ο διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες ήταν ο εξής: 

Ευ. Βενιζέλος: Ας πάμε σε άλλον ισχυρισμό, κοινός παρονομαστής είναι η «αποτροπή του ολέθρου της δεξιάς». «Επίκειται νίκη της δεξιάς, πρέπει να συγκροτηθεί αντιδεξιό μέτωπο». Μα, από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τις πιο ακραίες και αδίστακτες εκδοχές της δεξιάς, τις εφαπτόμενες με το βαθύ κράτος, οι οποίες τώρα απλώς διευρύνονται κάπως, προς το πιο γραφικό. Άρα, ποιο αντιδεξιό μέτωπο; Εδώ υπάρχει μία κυνική συνεργασία της δήθεν αριστεράς με την απόλυτη έκφραση της πιο παραδοσιακής και βαθιάς εκδοχής της δεξιάς, για να είμαι ακριβής της ακροδεξιάς. 

Ευ.Τσακαλώτος : Ο Σαμαράς τι είναι ;

Ευ. Βενιζέλος: Ο Σαμαράς, μπροστά σε εσάς, είναι της Βουλής των Λόρδων, εσείς θα δώσετε εξετάσεις για τη Βουλή των Κοινοτήτων στη χώρα σας.

Με ανάρτησή του στο Twitter το μεσημέρι της Πέμπτης, σχεδόν 24 ώρες μετά το επεισόδιο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έγραψε στο Twitter:

1. Παραδοσιακά στην ευρωπαϊκή αριστερά, η είσοδος στη Βουλή των Λόρδων δεν θεωρείται ταυτότητα προοδευτικότητας.

2. Κατάλαβα ότι ο κ. Βενιζέλος θεωρεί τον κ. Σαμαρά ποιοτικό στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου & προνομιακό συνομιλητή της σοσιαλδημοκρατίας. 
3. Καλή τύχη.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.