Pin It

Ο Δημήτρης Καμμένος ανοίγει τα χαρτιά του στο meaculpa.gr και την Ελένη Κριτσιδήμα. Αποκαλύπτει τα σκάνδαλα των ΑΝΕΛ, τη σύμπραξη ΛΑΟΣ με τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και απαιτεί από τον πρώην αρχηγό του Πάνο Καμμένο  να ρίξει την κυβέρνηση, δίνοντας στον εισαγγελέα όσα γνωρίζει για τον χρηματισμό του Ν. Κοτζιά. 

Κύριε Καμμένε, ας ξεκινήσουμε από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Η αλήθεια είναι πως δικαιωθήκατε. Είχατε πει τον Ιούνιο πως ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα πάρουν διαζύγιο εξαιτίας της Συμφωνίας Πρεσπών.

Πράγματι, στις 17 Ιουνίου σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, είχα αποκαλύψει τη ρήση του Π. Καμμένου στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι οι ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση σε συνεννόηση με τον κο Τσιπρα, έναν μήνα πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, ζητώντας μας να μην ανησυχούμε, από το καλοκαίρι. Μετέφερα το λόγια του και δικαιώθηκα. Ήταν όλα προσχεδιασμάνα. Μάλιστα, η αριθμητική έχει προϋπολογιστεί ώστε να περάσει η Συμφωνία.

Έχετε ταχθεί υπέρ της ιδέας του Δημοψηφίσματος. Ακόμα κι αν διεξαχθεί, τι θα αλλάξει αφού από τη μία στα Σκόπια ήδη έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις και από την άλλη, εδώ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει πως ούτε υπολογίζει, ούτε τηρεί τη λαϊκή βούληση;

Όσον αφορά το δημοψήφισμα στα Σκόπια γνωρίζουμε πλέον πως έγινε, ποιες ήταν οι τάσεις πριν. Ξέρουμε για τη συναλλαγή που ακολούθησε μεταξύ των βουλευτών και  τις πιέσεις του διεθνή παραγόντα. Βάσει της Συμφωνίας η Ελλάδα δεν είχε δικαίωμα να διεξάγει δημοψήφισμα. Απαγορεύεται από τη Συμφωνία. Για να είμαι ακριβέστατος:  Δεν τίθεται ρητώς. Τίθεται μόνο για το μέρος Α. Ωστόσο, μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα, αν το επιλέξει ο πρωθυπουργός πριν κυρωθεί η Συμφωνία στην Ελλάδα κι αυτή ακριβώς είναι η εισήγησή μου. Δημοψήφισμα, πριν την κύρωση, έτσι ώστε να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός αν συμφωνεί με το κείμενο καθαυτό.  Επίσης, το ερώτημα πρέπει να είναι σαφές, διότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ένα δημοψήφισμα να θέσει το λάθος ερώτημα.

Το έχουμε δει πρόσφατα να συμβαίνει…

Σωστά. Το ερώτημα πρέπει να είναι σαφές και απλό. «Συμφωνείτε με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως αυτή έχει εισαχθεί στη Βουλή. Ναι ή όχι;» Σήμερα, το 80% θα έλεγε όχι. Αν γινόταν, ο πρωθυπουργός δεν θα είχε την εξουσιοδότηση από ένα ευρύ φάσμα του ελληνικού πληθυσμού για να υπογράψει τη Συμφωνία στη Βουλή.

Οπότε έτσι θα ξεκινούσε εκ νέου η συζήτηση από μηδενική βάση;

Αυτό είναι και το ζητούμενο αλλά και το μήνυμα που πρέπει να περάσει στον διεθνή παράγοντα και στους Σκοπιανούς. Εφόσον ρωτήθηκαν οι γείτονες, έχουμε το ίδιο δικαίωμα. Το δικό μας αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικά αρνητικό. Οπότε θα έχουμε πια τη δυνατότητα να σκίσουμε την υπάρχουσα Συμφωνία και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις από το μηδέν. Πολύς κόσμος δε γνωρίζει πως αν δεν καταργηθεί τώρα, στο μέλλον θα είναι αργά. Στην τελευταία σελίδα, στο άρθρο 20, παράγραφο 9 αναφέρει πως το άρθρο 4 (τ’ οποίο αφορά σε όνομα, γλώσσα και ταυτότητα) θα ισχύει για πάντα και όλοι οι όροι είναι αμετάκλητοι. Οπότε αν η Συμφωνία κυρωθεί, καμία κυβέρνηση -εδώ ή στα Σκόπια- δεν θα μπορεί  να ζητήσει την αλλαγή ονόματος, γλώσσας και ταυτότητας. Γι’ αυτό και ζητώ την κατάργησή της.

Ποιους άλλους κινδύνους κρύβει η Συμφωνία;

Με την υπάρχουσα συμφωνία δίνουμε τροφή στη Μεγάλη Αλβανία. Ήδη το Ουράνιο Τόξο διεκδικεί μακεδονική γλώσσα κι εθνότητα στο Κιλκίς, την Αριδαία και τις Σέρρες. Εμείς εδώ δεν έχουμε άλλη εθνότητα. Με τη Συμφωνία δημιουργούμε εθνότητα μακεδονική με μακεδονική γλώσσα  (που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα). Παρέχουμε δίοδο στη θάλασσα, με το άρθρο 16, για να βγαίνουν οι τράτες της Γερμανίας. Οι Σκοπιανοί δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό, οι Γερμανοί θέλουν πρόσβαση στη Μεσόγειο.

Κάποιος κακόπιστος θα ρωτούσε τι κάνατε όσο ήσασταν στους ΑΝΕΛ για να μην περάσει η Συμφωνία.

Τον Ιούνιο, την ημέρα της κοινοβουλευτικής ομάδας, πριν την ψηφοφορία, με εισήγησή μου είχα ζητήσει να μην εξουσιοδοτήσουμε και να μην στηρίξουμε τον κο Κοτζιά, ως υπουργό, για να υπογράψει. Αντιλαμβάνεστε πως αν το δεύτερο σημαντικό μέρος  της συγκυβέρνησης (το κόμμα που εξασφαλίζει την πλειοψηφία)  δεν εξουσιοδοτούσε  τον υπογράφοντα η υπογραφή του θα ήταν παράνομη. Αυτά όμως ο κος Καμμένος τα «ξέχασε» γιατί δεν τον βολεύουν. Τα «ξέχασε» επειδή έχει συμφωνήσει με τον Τσίπρα να κάνουν θέατρο και αυτός να παριστάνει τον δήθεν μακεδονομάχο.

Μπορούσε ο Καμμένος να ρίξει την κυβέρνηση;

Εάν ο Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση  μπορούσε. Αν δεν εξουσιοδοτούσε τον κο Κοτζιά, θα έστελνε ηχηρό μήνυμα στον κο Ζάεφ. Ο υπουργός Εξωτερικών θα πήγαινε στις Πρέσπες με μόνο 145, δηλαδή χωρίς εξουσιοδότηση.

Χρησιμοποιείτε συγκεκριμένο ρήμα «εξουσιοδοτώ». Γιατί;

Χρησιμοποιώ το ρήμα «εξουσιοδοτώ», διότι  έχει νομική βαρύτητα. Δεν θα υπήρχε νόμιμη υπογραφή Κοτζιά, τον Ιούνιο.

Μπορούσε να τη ρίξει ακόμα και αυτές, τις τελευταίες, μέρες; 

Ας αναλογισθεί ο κόσμος πως δεν διαγράφει τον Παπαχριστόπουλο για να μην έρθει ο Κουίκ. Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Η Ελλάδα και η Μακεδονία μας να εξαρτώνται από τη φράντζα του κου Παπαχριστόπουλου. Ο κος Παπαχριστόπουλος θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ .Θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί η επιτροπή δεοντολογίας των ΑΝΕΛ και να διαγράψει όποιον διαφωνεί με τον πρόεδρο ή τις αρχές του κόμματος και των συνεδρίων του.

Ποια είναι η γνώμη σας για τον κο Παπαχριστόπουλο;

Ο κος Παπχριστόπουλος δεν ψηφίστηκε από τον κόσμο για να δώσει τη Μακεδονία. Ψηφίστηκε για να βοηθήσει να μην είναι ο όρος «Μακεδονία» μέσα στην ονομασία. Το 2015 έλεγε «Δεν είναι δική μου έδρα. Ανήκει στο Πάνο και χωρίς αυτόν δε θα ήμουν πουθενά». Σήμερα όμως τον φτύνει στα μούτρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Καμμένος έφαγε μια φτυσιά στα μούτρα από τον Παπαχριστόπουλο και δείχνει να την ευχαριστιέται.  Δεν μπορεί να τον διαγράψει, γιατί θα έρθει δεύτερη ροχάλα από τον Κουίκ που είναι από κάτω. Και δεν θέλει να διαγράψει ούτε τον Κουίκ, διότι δεν ξέρει τον μεθεπόμενο. Αυτό μαρτυρά πως υπάρχει κάποια συμφωνία! Ή δεν έχεις ισχυρή προσωπικότητα και δέχεσαι από τυχάρπαστους ροχάλες και να σε ξεφτιλίζουν ή έχεις συμφωνήσει.

Θέλω να σταθούμε στον Νίκο Κοτζιά και τη δωροδοκία για την οποία τον κατηγόρησε ο Πάνος Καμμένος.

Ο κος Καμμένος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών πως πήρε 50.000.000 από τον Σόρος για τα Σκόπια, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο. Με λίγα λόγια, τον κατηγόρησε για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος, τη στιγμή που διαπραγματευόταν – υποτίθεται- προς όφελος της Ελλάδας. Πρόκειται για εθνική προδοσία. Η ποινή είναι ισόβια, αφού διαπραγματεύτηκε, από τη θέση του υπουργού εξωτερικών, εις βάρος της χώρας του.

Όμως δεν δόθηκε συνέχεια από τον Πάνο Καμμένο.

Πράγματι. Ο Πάνος τηρεί σιωπή, επειδή αν μιλήσει η κυβέρνηση θα πέσει χθες! Κι αν συνεχίσει θα είναι συνεργός σε εθνική προδοσία. Δεν σας κάνει εντύπωση πως ο ίδιος ο Κοτζιάς επιβεβαίωσε τις κατηγορίες που ακούστηκαν δια στόματος Καμμένου; Ο Καμμένος οφείλει να πάει με όσα στοιχεία έχει στη Δικαιοσύνη.

Γιατί πιστεύετε πως δεν πάει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ;

Ο Πάνος σήμερα είναι πρόεδρος του τίποτα και του πουθενά. Νοιάζεται μόνο για τη διεύρυνση μιας ομάδας που ουσιαστικά δεν έχει. Ας αφήσει τον Φωκά και να πάει να δώσει στον εισαγγελέα όσες αποδείξεις έχει. Πρόεδρος δεν είναι αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση. Η άρνηση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Παρασκευή να ακολουθήσει την εντολή του προέδρου συνιστά ανταρσία και σήμερα που μιλάμε ο Πάνος Καμμένος δεν έχει κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν είναι πρόεδρος του κόμματος . Έχει αμφισβητηθεί η ηγεσία του, γι’ αυτό και ψάχνει να βρει βουλευτές γύρω γύρω . Όχι για να συνεχίσει να έχει πέντε  αλλά για να συνεχίσει να είναι ηγέτης των ΑΝΕΛ. ΟΙ 4 στους 7 τον αμφισβήτησαν ως πρόεδρο . Φανταστείτε σε μια ιδιωτική εταιρεία , να κάνουν γενική συνέλευση οι μέτοχοι, να κάνει εισήγηση ο διευθύνων σύμβουλος και αυτή να μη γίνεται δεκτή από τους μετόχους. Αυτός θα πρέπει να φύγει την ίδια μέρα. Ο Πάνος δεν έχει εξουσιοδότηση να διαπραγματευθεί  την Κυριακή  με τον κο Τσίπρα. Έχει αμφισβητηθεί από τους 4 εκ των 7 βουλευτών του, άρα δεν είναι πρόεδρος των ΑΝΕΛ σήμερα.

Γιατί δεν πάει όμως;

Αυτή είναι και η δική μου απορία! Γιατί κύριε Καμμένε δεν πάτε στον εισαγγελέα με όσες αποδείξεις έχετε για τη δωροδοκία Κοτζιά, ώστε να ρίξετε την κυβέρνηση; Θέλω να μου απαντήσει και τον προκαλώ. Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα! Αν ο Πάνος καταθέσει όσα γνωρίζει: ο Κοτζιάς καταδικάζεται, η κυβέρνηση πέφτει και γλιτώνουμε από τη Συμφωνία. Αρχίζουμε νέο κύκλο συζητήσεων χωρίς «Μακεδονία» στην ονομασία και χωρίς εκχώρηση ταυτότητας και γλώσσας.

Τα Σκόπια θα το δεχόντουσαν; Να διαλυθούν όλα στο παρά ένα;

Ας κάνουν ό,τι θέλουν οι κατσαπλιάδες. Δεν μας ενδιαφέρει. Η δική μας χώρα θα είναι σε θέση ισχύος. Με το μέρος μας θα έρθουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία, η Αμερική.

Καλά τα λέτε αλλά τι θα κάνετε, αν ο Πάνος Καμμένος τελικά δεν μιλήσει;

Κατ’ αρχάς, οι επόμενες κυβερνήσεις πρέπει να τον κατηγορήσουν για συνέργεια σε εθνική προδοσία. Η «Δύναμη Ελληνισμού», όταν μπει στη Βουλή, θα ανοίξει εξεταστική επιτροπή και θα κληθούν όλοι.

Κατηγορείτε δύο πρώην υπουργούς για εθνική προδοσία. Μέχρι σήμερα τι κάνατε εσείς για να πέσει φως σ’ αυτή την υπόθεση;

Έχω στείλει επιστολή στους εισαγγελείς. Τους έχω ενημερώσει κι έχω ζητήσει να καλέσουν ως μάρτυρες τις γραμματείς και τις στενογράφους που ήταν παρούσες στο υπουργικό συμβούλιο κι ας καταστρέφονται τα πρακτικά και οι ταινίες. Διότι είναι μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και προδοσίας. Αν ειπώθηκε όντως αυτό  πρέπει κάποιος να πάει φυλακή ισόβια και να καταργηθεί η συμφωνία των Πρεσπών ως εθνική προδοσία.

Να θυμίσω ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα ΑΝΕΛ είχα εισηγηθεί πρόταση μομφής για τον κο Κοτζιά και πέρασε ομόφωνα και από τον κο Καμμένο, ο οποίος τότε τον θεωρούσε έναν πάρα πολύ καλό υπουργό εξωτερικών. Όμως δεν είχαμε τις πενήντα υπογραφές, οπότε δεν μπόρεσε να κατατεθεί η πρόταση μομφής και δυστυχώς πήγε ο κος Κοτζιάς και υπέγραψε.

Κύριε Καμμένε, σήμερα, πέφτει η κυβέρνηση;

Όχι. Έχει την ψήφο εμπιστοσύνης. Μόνος ένας τρόπος υπάρχει… να μιλήσει ο Πάνος.

Έχετε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για τη Θράκη. Συγκεκριμένα είχατε πει πως αφού ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάρει σειρά η Θράκη. Θέλετε να μας πείτε περισσότερα;

Δύο είναι τα ζητήματα που θα ακολουθήσουν. Το ένα είναι η Αλβανία και το άλλο η Θράκη. Όσον αφορά τη Θράκη: Θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα.

Αυτό προκύπτει από τη συνταξιοδότησή των δύο μουφτήδων στα 67, με απόφαση του κου Γαβρόγλου ξαφνικά (ένα βράδυ μέσα στο καλοκαίρι) και την τοποθέτηση του τοποτηρητή από το προξενείο της Θράκης, ο οποίος, κατά τον Ερντογάν, εκλέγεται από Τούρκους μουσουλμάνους. Τον Ερντογάν που πονάει η καρδιά του για τη μητέρα Θράκη, όποτε έρχεται στην Ελλάδα. Αυτά όλα προοιωνίζουν την εκλογή του μουφτή από τη βάση.

Ο διαχωρισμός δε Κράτους - Εκκλησίας, όπου τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου θα αλλάξουν σε ιδιωτικού, δίνει δικαίωμα σ’ ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως είναι η μουσολμανική εκκλησία της Ελλάδος, να μη δέχεται να διορίζεται ο μουφτής από το κράτος, ούτε να ελέγχεται από αυτό αφού δεν θα πληρώνεται από αυτό.  Και ορθώς πληρώνεται κι ελέγχεται από το κράτος. Στο μέλλον, ο μουφτής θα εκλέγεται από τη βάση. Οπότε θα απωλέσουμε τη Θράκη,  καθώς οι 150.000 μουσουλμάνοι επηρεάζονται, αυτή τη στιγμή, από τον Ερντογάν με δάνεια, χρήματα. Θα οδηγηθούμε σε απόσχιση.

Σε αυτό το σημείο, να σας αποκαλύψω ότι ο κος Γαβρόγλου μέσα στα βιβλία μιλάει για την τουρκική γλώσσα ως μητρική κι όχι ως ξένη (όπως  είναι τ’ αγγλικά, τα γαλλικά ή τα γερμανικά) κι ούτε ως αραβική. Τι άλλο πέρασε το καλοκαίρι για να γνωρίζετε; Θα μεταφράζονται όλες οι δικαστικές αποφάσεις  στα προξενεία στην Κομοτηνή, στη Θράκη, στον Έβρο  σε γλώσσα τουρκική. Όχι μόνο στην ελληνική. Τον οποίον μεταφραστή της κάθε δικαστικής απόφασης είναι αναγκασμένο να τον πληρώνει το ελληνικό δημόσιο και να πληρώνει και δεύτερο μεταφραστή του μεταφραστή, εάν ο πρώτος δεν έχει κάνει ορθή μετάφραση. Κι αυτά για να μεταφράζονται στα τουρκικά , όχι στα αραβικά, όχι σε μια επίσημη γλώσσα. Αυτά τα τουρκικά λοιπόν ονομάζονται από τον κο Γαβρόγλου και μητρική γλώσσα. Κλείνω λέγοντας πως ο κος Γαβρόγλου είναι χειρότερος εθνομηδενιστής και μεγαλύτερος εχθρός του έθνους από τον κο Φίλη.

Ήσασταν ένας από τους βουλευτές ΑΝΕΛ που διαφωνούσε σε πολλές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (νομοσχέδιο για την κάνναβη, αναδοχή από ομοφυλόφιλους). Υπενθυμίζω την αντίδρασή σας για τις δηλώσεις Φίλη που αφορούσαν στην κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών. Μάλιστα, στις 9/2/2018 για την άδεια Κουφοντίνα είχατε πει «Ως πολίτης ντρέπομαι, ως πολιτικός ντρέπομαι περισσότερο». Θέλω να σας ρωτήσω: Εφόσον διαφωνούσατε και φτάσατε στο σημείο -δημόσια- να παραδεχθείτε πως ντρεπόσασταν, γιατί δεν παραιτηθήκατε όλο αυτό το διάστημα;

Όντως πολλές φορές διαφωνούσα και δεν το έκρυβα. Το πρόβλημα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήμουν εγώ. Πολλές φορές, προς τιμήν μου, έγινα πρωτοσέλιδο στις αριστερά ΜΜΕ. Με χαρακτήριζαν το βαρίδι της συγκυβέρνησης. Ήμουν το βαρίδι της συγκυβέρνησης και για τον Πάνο Καμμένο. Προχθές, ο κος Καμμένος είπε ότι ήταν σε κόντρα με τον κο Βούτση και τον κο Φίλη, μόνο που αυτός που ήταν σε κόντρα ήμουν εγώ. Λάμβανα συνεχώς μηνύματα από τον Π. Καμμένο «Μη μιλάς», «Μην αντιπαρατίθεσαι»,  «Πάμε γερά. Είναι μια έντιμη συνεργασία. Έχουμε διαφωνίες αλλά σταμάτα να βγαίνεις δημόσια» «Μην καταστρατηγείς τη συνεργασία, διότι δημιουργείς πρόβλημα» . Είχα μηνύματα και από συγκεκριμένους ανθρώπους του Μαξίμου. «Επιπλήξεις» για τον Ρουβίκωνα, «Κύριε Καμμένε γιατί είπατε πως δεν είναι ακτιβισμός αλλά εν δυνάμει  τρομοκρατική οργάνωση;». Βέβαια… άκουγαν τα «γαλλικά».  Για όλα αυτά υπάρχουν μάρτυρες.  Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές, με καλούσαν σε ώρες που ήμουν με κόσμο.

Ο Φίλης, ο Μπαλτάς, το Ελληνικό, η εκκλησία, ο Βούτσης με τον γιο του που  αγκάλιαζε τον Δ. Κουφοντίνα , ο νόμος Παρασκευόπουλου, το σύμφωνο συμβίωσης,  η αλλαγή φύλου στα 15χρονα, … όλα αυτά που έφερε η αριστερή ατζέντα  με έβρισκαν κάθετα αντίθετο , τους ΑΝΕΛ κάθετα αντίθετους  αλλά το περίεργο ποιο ήταν; Δεν μιλούσε κανείς  παρά μόνο εγώ.  Εγώ αντιδρούσα μόνος μου και ήμουν το βαρίδι.

Μετά τις 20 Αυγούστου, που θα έληγε η δανειακή σύμβαση,  δεν υπήρχε περίπτωση να μείνω στους ΑΝΕΛ και είχα ειδοποιήσει ότι θα φύγω. Βεβαίως με πρόλαβαν τα γεγονότα του Μακεδονικού και 16/6 διαγράφηκα.

Έχετε πει πως δεν είναι αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κομμουνιστές μίλησαν για μακεδονικό κράτος από το 1949 και συγκεκριμένα στην 5η ολομέλεια τους. Αν δεν είναι αριστεροί τι είναι;

Ωραία ερώτηση! Ο κος Αυτιάς είχε ρωτήσει προεκλογικά τον κο Τσίπρα « Είστε κουμουνιστής;» Δεν απάντησε ποτέ. Ο κος Τσίπρας δεν είναι κομμουνιστής. Χρησιμοποιεί την ιδεολογία του κομουνισμού  για να επιπλεύσει πολιτικά . Δεν είναι τίποτα δεξιό  απ’ ότι κάνουν και τίποτα δεν είναι αριστερό. Είναι κάτι με τ' οποίο κρατούν την εξουσία και τις θέσεις τους. Το 3% το έκαναν 38  χρησιμοποιώντας τα γρανάζια του ΠΑΣΟΚ. Γρανάζια με τα οποία εγώ είμαι κάθετα αντίθετος. Είμαι αντίθετος με τον Ανδρέα Παπανδρέου και όλο το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι αριστεροί. Νομίζουν ότι είναι αριστεροί.  Έχουν ένα αριστερό ακροατήριο, τ’ οποίο όμως είναι 3%. Δεν επιτρέπεται η Ελλάδα  να κυβερνάται από το 3%  των κομουνιστών. Δεν γίνεται αυτό το 3% και να εφαρμόζει αριστερή ατζέντα σ’ ένα κράτος τ’ οποίο είναι συντηρητικό, ορθόδοξο, κράτος νοικοκυραίων. Με τις ενέργειές της η κυβέρνηση προσβάλει τους Έλληνες. Προσβάλει την ελληνική κοινωνία η βόλτα του Κουφοντίνα  στη Βουκουρεστίου. Προσβάλει την ελληνική κοινωνία ο εναγκαλισμός του αρχηγού του Ρουβίκωνα με τον Κουφοντίνα  στη βόλτα αυτή. Προσβάλει τους νεκρούς αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Σε ποιους απευθύνονται οπότε;

Απευθύνονται σε ένα πολύ μικρό κομμάτι κόσμου αλλά ένα μεγαλύτερο κομμάτι τους θέλει γιατί απέκτησε εξουσία. Αυτή η εξουσία είναι ένα τεράστιο αφροδιασιακό  τ οποίο δεν έχει χρώμα, ούτε ιδεολογία.  Αυτό εκμεταλλεύτηκαν . την αδυναμία του κόσμου, την ανέχεια αλλά και την αφροδιασιακή τάση για εξουσία.

Με τον κο Μπαλτάκο έχετε ιδρύσει το κόμμα «Δύναμη Ελληνισμού» και σκοπεύετε να κατέλθετε τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές. Πως κινείστε μέχρι τώρα και ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Με τον κο Μπαλτάκο ιδρύσαμε το κόμμα "Δύναμη Ελληνισμού", τον Οκτώβριο. Βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο της συμπλήρωσης ψηφοδελτίων. Μάλιστα, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πρώτη φορά πως έχουμε συμφωνήσει με τον κο Καρατζαφέρη και το ΛΑΟΣ σε εκλογική σύμπραξη. ΛΑΟΣ και ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ θα κατέβουμε μαζί στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Θα συγκυβερνούσατε με τη Νέα Δημοκρατία, υπό την αρχηγία Μητσοτάκη;

Με τη Νέα Δημοκρατία είμαστε συγγενείς χώροι ως προς την ιδεολογία. Έχουμε όμως αρκετές διαφορές. Για παράδειγμα, εγώ δεν θα έκανα ποτέ άνοιγμα στον κο Τατσόπουλο. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα, να το βοηθούσαμε να σχηματίσει κυβέρνηση αλλά μόνο αν ξεκαθαρίζαμε τα «πιστεύω» μας.

Εγώ δεν είμαι Πάνος με τα τραινάκια. Εγώ έφυγα μια φορά από αντιπρόεδρος της Βουλής  και από το κόμμα, θα φύγω κι άλλες δέκα αν χρειασθεί. Λέω μόνο ένα παράδειγμα που θα έθετα στο τραπέζι. Άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ βιβλία ιστορίας και θρησκευτικών. Αντί να μαθαίνουν τα παιδιά για τον Παύλο Μελά διδάσκονται την ιστορία του συνδικαλισμού. Θα αλλάξει η ΝΔ τα βιβλία από την πρώτη μέρα;

Έπειτα θα έλεγα στον κο Μητσοτάκη «είσθε υπέρ ή κατά του διαχωρισμού; Αν είστε κατά, είμαστε μαζί . Θα αλλάξουμε όμως και τα βιβλία θρησκευτικών, όπως τ’ άλλαξε και ο κος Γαβρόγλου που τα έκανε μάθημα ιστορικών και ακούμε για μια καλή κυρία την Παναγία και ένας καλός κυριούλης ο Ιησούς; Ναι ή όχι; Αν όχι, δε μπορούμε να συνεργαστούμε. Συνεργαστείτε με την κα Φώφη και τους διεθνιστές, και το ΠΑΣΟΚ στο οποίο μάλλον δεν θέλουν να ασχοληθούν με τη θρησκεία και τους πυλώνες που κράτησαν τον ελληνισμό ζωντανό».

Γιατί οι Συριζαίοι άλλαξαν τα βιβλία; Πιστεύετε πως έχει να κάνει με την ιδεολογία του 3%;

 Δε θέλουν ήρωες. Γιατί ο ήρωας σημαίνει ότι ο Έλληνας θα ταυτιστεί μαζί του και κάποια μέρα θα σου πει για το γρύλλο σου. Αν βρεθεί ένας κατάλληλος ηγέτης, θα μας πει σ’ όλους για το γρύλο μας. Και γράφ’ το έτσι. Χωρίς πρότυπα όμως, η κοινωνία θα γίνει μια μάζα. Το ίδιο ισχύει και για την αριστεία.  Να το θέσω λαϊκά. Θες το παιδί σου να παίζει μπάλα.  Δεν θες να διαπρέψει στον τομέα του; Θες να τον βάζεις στην 11αδα ή να είναι μια ζωή εξωφυλαρούχας, που λέγαμε εμείς, στον πάγκο; Δεν πρέπει να είναι άριστος ο γιος, ρε κύριε της Αριστεράς; Θες να ‘ναι πάντα στον πάγκο; Τι να κάνει; Πάντα διαπλοκή; Και να παραπονιέται «δεν μπαίνω εγώ..». Αυτοί είναι οι αριστεροί… για τον πάγκο, τη  διαπλοκή και να διαχειρίζονται  τη μιζέρια. Η Ελλάδα όμως δεν είναι μια μίζερη χώρα. Πρέπει να μάθει ο Έλληνας πάλι να βγάζει λεφτά, να γουστάρει να ‘χει λεφτά

Θα ζητούσατε υπουργείο από τον Κ. Μητσοτάκη;

Δεν θα ζητούσα κανένα αντάλλαγμα παρά μόνο δεσμεύσεις. Ούτε υπουργεία, ούτε λεφτά, ούτε χρήματα από τις επιδοτήσεις. Δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι. Θέλουμε μόνο να είμαστε χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και ελπίζουμε -με την ευλογία του Θεού-  να μας βάλει στη Βουλή για να βοηθήσουμε. Δεν πρέπει να γίνουμε Παπαχριστόπουλοι και Δανέλληδες.

Σας πλήγωσε όταν σας αφαίρεσαν το υφυπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε μία μόλις μέρα, λόγω των αντιδράσεων;

 Καθόλου. Στο παρελθον, διοικούσα 738 ανθρώπους σε 15 χώρες. Λοιπόν, εγώ ήθελα να δώσω αξία στην καρέκλα και όχι να πάρω από αυτήν. Ήταν τιμή ότι μου δόθηκε δικαίωμα υπογραφής 50 δισεκατομμυρίων. Ο Τσίπρας γνώριζε πως δεν είχα θέματα με μίζες – μπρίζες. Λόγω των σπουδών μου ήξερα τι πρέπει να κάνω για τις υποδομές της χώρας.  Θεωρώ πως θα είχα καλή συνεργασία με τον κο Σπίρτζη και τους συμβούλους του. Μάλιστα, προλάβαμε να κάνουμε και σύσκεψη. Δεν στεναχωρήθηκα διότι ήταν τιμή, όχι μόνο η πρόταση αλλά και ότι έφυγα, καθώς το έκανα γιατί έπρεπε να διευκολύνω την κυβέρνηση.

Σκεφτείτε όμως πως εγώ το 2015 έφυγα, γιατί δεν με ήθελαν οι Συριζαίοι. Και αυτοί μένουν στις θέσεις τους, παρά τις τραγωδίες και τους νεκρούς. Οι Συριζαίοι είπαν για εμένα «Αυτόν;» αλλά όλοι αυτοί που κατέστρεψαν κόσμο δεν παραιτήθηκαν . Ο κος Τόσκας όχι μόνο δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί αλλά είπε πως θα ξαναέκανε τα ίδια. Για πόσα λάθη και πόσα υπουργεία να μιλήσουμε;

Διεκδικείτε την ψήφο των πολιτών. Τι θα κάνετε με το Δημόσιο;

Το Δημόσιο χρειάζεται και δεν απαιτούνται απολύσεις. Αυτή η λέξη πάντα αποτελούσε την καραμέλα των κομμουνιστών. Υπάρχουν οι συνταξιοδοτήσεις, το θέμα είναι θα πληρώνεις 1 προς 1; Έπειτα υπάρχει μια βάση δεδομένων με τα προσόντα του καθενός;  Αρχείο με τις γνώσεις και τις σπουδές των εργαζόμενων πριν και μετά την πρόσληψή τους, ώστε να ξέρω που θα αξιοποιήσω τον καθένα; Στην Ελλάδα, δεν γνωρίζουμε τι έχουμε σαν ανθρώπινο δυναμικό.

Σκεφτείτε το κράτος ως εταιρεία. Μέτοχοι είναι οι πολίτες. Αν ο Δημήτρης Καμμένος διαλύει τη  χώρα και χρεώνει τον μέτοχο 300 δις που τα χρωστάει αυτός, κι ο ίδιος ο μέτοχος δεν νοιάζεται, τότε όλα καλά! Αν όμως ενδιαφέρεται, στη συνέλευση μετόχων, δηλαδή στις εκλογές, να στείλει σπίτι του τον πρωθυπουργό. Αν εγώ αναλάβω θα δω το Δημόσιο ως μια εταιρεία , όχι όμως στυγνά σα να υπάρχουν μόνο νούμερα. Πρέπει να συνυπολογίσουμε το κοινωνικό κράτος, που είναι απαραίτητο. Με ευαισθησίες και να κατανοείς πως υπάρχουν άνθρωποι που πτώχευσαν χωρίς δόλο . Το Κράτος είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος πτώχευσε χωρίς δόλο. Χρειάζονται όμως και γνώσεις, σπουδές.

Θα μειώνατε τη φορολογία;

Επιβάλλεται πρώτα ο εξ ορθολογισμός των δαπανών και στη συνέχεια η μείωση της φορολογίας. Είναι απαράδεκτο να μένουν κενά, δημόσια κτήρια για να «νοικιάζω» σε συγγενή κάποιου βουλευτή για να στεγάσω τη ΔΟΥ Καλλιθέας (λέω εγώ τώρα… για να μην πω και κάνα όνομα, διότι ξέρω ποιος νοικιάζει σε ποιον). Απαράδεκτο είναι επίσης στη Σάμο να  δίνουμε ενοίκιο 2.400 για κτήριο που μέσα εργάζονται 3 υπάλληλοι.

Την Ελλάδα τι θα την ευνοούσε;

Να φτιάξει συμμαχίες, έτσι να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες και τα ορυκτά της. Έχω έτοιμη τη μελέτη και γνωρίζω τα σπάνια, στρατηγικά ορυκτά που χρειάζονται στη νέα τεχνολογία. Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για το βολφράμιο, που είναι για τα κινητά και τους υπολογιστές. Πολλά από αυτά, όπως το πολύτιμο ουράνιο, βρίσκονται στη Ροδόπη, στην Ξάνθη.

Υπήρξε η στιγμή που είπατε mea culpa για τα περιβόητα tweet σας;

Όχι. Τα περισσότερα παρερμηνεύθηκαν.

 «Πού είναι η Χρυσή Αυγή να κατέβει στα ξεφτιλισμένα gay pride»

Αυτό που είπα ουσιαστικά είναι το εξής: Αν ο μάτσο, ο μάγκας, ο ναζί  δεν βγαίνει να διαμαρτυρηθεί για αυτή την εικόνα, που είναι τότε;

Ας ανοίξουμε μια παρένθεση, ποια είναι η γνώμη σας για τους ομοφυλόφιλους και τα gay pride;

Θεωρώ ξεφτίλα για τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους  να ανεβαίνουν σε άρματα και να περιφέρονται στους δρόμους γυμνοί. Έχω πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους και αυτοί ξέρουν αν είμαι ή όχι ομοφοβικός. Τα δικά τους συμφέροντα προστατεύω με αυτό που είπα. Όταν περιφέρεσαι έτσι ξεφτιλίζεις όλους τους ομοφυλόφιλους, αυτό τ’ οποίο είσαι ο ίδιος. Δεν μπορεί ο Έλληνας να βγάζει τα παιδιά του βόλτα στο Σύνταγμα και αυτά να έρχονται αντιμέτωπα με την εικόνα δύο ανδρών να γλωσσοφιλιούνται και να θωπεύονται δημόσια.

Αν εγώ ανεβώ μ’ έναν άνδρα σ ‘ ένα καπό αυτοκινήτου γυμνοί, στην Αμαλίας, και φιλιόμαστε θα μας μαζέψουν για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Ωστόσο, όταν έκανα ερώτηση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τους λόγους που δεν συνέλαβαν τους γυμνούς στο gay pride…  η απάντηση ήταν «ουδεμία προσβολή της δημοσίας αιδούς υπήρξε».

Για το «καυτό» tweet σας, την περίοδο του δημοψηφίσματος με το ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ως Άουσβιτς, μετανιώσατε;

Είχα γράψει «Το ευρώ  είναι το ολοκαύτωμα της Ευρώπης» και τη φωτογραφία την είχα βρει στο διαδίκτυο. Προφανώς, δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους Εβραίους, άλλωστε όλοι οι συνάδελφοί μου στις τράπεζες ήταν Εβραίοι. Δημόσια ζήτησα συγγνώμη, τη δέχτηκε η εβραϊκή κοινότητα. Κατανόησαν την παρεξήγηση κι έληξε.

Το ευρώ παραμένει ολοκαύτωμα, μέχρι σήμερα, για την Ελλάδα;

Είναι ολοκαύτωμα για τις χώρες του Νότου και χρυσός θησαυρός για τις χώρες του Βορρά.

Κλείνοντας, πείτε μου: Αντώνης Σαμαράς ή Αλέξης Τσίπρας ήταν καλύτερος πρωθυπουργός για την Ελλάδα;

Σαμαράς και με κλειστά τα μάτια! Αν και έχω διαφωνήσει μαζί του με τη στροφή που έκανε με το Γιώργο Παπανδρέου. Διαφωνήσαμε, ενώ είμαστε φίλοι. Ο Αντώνης ήταν καλός πρωθυπουργός, δεξιός πρωθυπουργός.  Εγώ χαίρομαι με δεξιούς πρωθυπουργούς που δεν ντρέπονται να λένε ότι είναι δεξιοί και ακολουθούν δεξιά πολιτική για το καλό της Ελλάδας, διότι με τους αριστερούς δεν είδαμε κανένα φως σ’ αυτή την πατρίδα.

Υπάρχει ταξική διαφορά ανάμεσα στους δεξιούς και τους αριστερούς, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μόνο στο μυαλό τους.  Όταν έπεσε ο γιος του Βακάκη και σκότωσε τα παιδιά βγήκε και είπε και η υφυπουργός Παιδείας ότι είναι ταξικό το ατύχημα. Δηλαδή υπάρχει ταξικότητα στο αίμα. Ένα παιδί φτωχού έχει άλλα δικαιώματα στο αίμα του, αν χτυπήσει στην άσφαλτο, κι ενός πλουσίου έχει άλλα. Έφεραν ταξικότητα και στις παραβάσεις του ΚΟΚ. Αν περάσεις με κόκκινο κι έχεις μια δήλωση 100.000€ θα σκοτώσεις καλύτερα έναν άνθρωπο που θα περάσει με πράσινο. Από την άλλη,  αν έχεις ένα χιλιάρικο, δεν πειράζει, δεν φταις και πολύ…

Βάζουμε ταξικό πρόσημο στην παρανομία και στην ανομία; Αυτά η Ελλάδα δεν τα γουστάρει και δεν τα σηκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να έρθει μια δεξιά, όπως είναι η δική μας, με "τάξις και ηθική", αρχές, χωρίς ακρότητες.

Μιλούν για ταξικότητα ποιοι; Αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό; Η κα Παπακώστα, από τη Β’ Πειραιά, με τα 36 ακίνητα; 36 ακίνητα στο πόθεν έσχες έχει και μας κάνει μαθήματα αριστεροσύνης. Η κυρία Χρυσοβελώνη με τα 33 ακίνητα; Για την κα Χρυσοβελώνη θα ήθελα να σας κάνω μια αποκάλυψη, αν μου επιτρέπετε.

Φυσικά. Σας ακούω.

 Η κυρία Χρυσοβελώνη είχε οριστεί πρόεδρος σε μία επιτροπή του Υπουργείου Μεταφορών. Η θέση αυτή δεν ήταν αμειβόμενη. Ο Πάνος είπε στον Τσίπρα τότε «Κανόνισε με τον Τσακαλώτο, να κάνουμε τη χάρη στη Χρυσοβελώνη, να βγάλουμε αμοιβή για τη θέση».  Πέρασε ΦΕΚ για να πάρει μισθό η κα Χρυσοβελώνη. Μετά ο Πάνος την υπουργοποίησε και αυτή,στη συνέχεια, τον έφτυσε στα μούτρα.

Αυτά ο  ψηφοφόρος  πρέπει να τα γνωρίζει.

Γι’ αυτό τα λέω. Αυτό είναι που καταφέρνει η πολιτική του Πάνου και του Αλέξη. Αποδόμηση όλης της πολιτικής. Καιροσκοπισμός. Δεν είναι έτσι η Ελλάδα.

Δεν γίνεται να είμαι στη Θύρα 7, αγκαλιά με τον Τάκη Τσουκαλά και μια μέρα να πάμε στη Θύρα 13, για να κράξουμε τους γαύρους.  Αυτό γίνεται. Να το καταλάβει ο κόσμος, γράφ’ το έτσι όπως το λέω. Δεν γίνεται εγώ με τον Τάκη, ξαφνικά, να πάμε στη Θύρα 13 και να φωνάζουμε υπέρ του Παναθηναϊκού.. Δικαίως, θα φάμε ξύλο στην άλλη θύρα. Όσον αφορά τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που ξέχασαν όσα έλεγαν προεκλογικά… θα φάνε μαύρο στις εκλογές.

Πότε βλέπετε εκλογές, αλήθεια;

Αν ήμουν Τσίπρας, θα τις έκανα Οκτώβριο. Το έχει πει και ο ίδιος.  Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δεν έχει λόγο να κάνει εκλογές νωρίτερα. Γιατί να τις κάνει; Ξέρει ότι θα τις χάσει.

Τον Οκτώβριο ίσως να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αποχής. Δεν το σκέφτεται αυτό;

Θα πάνε οι γιαγιάδες να ψηφίσουν με 5 κάλπες και θα έχουμε φυσιολογικές εκλογές; Θα γίνει μπάχαλο. Πόσες κάλπες, επί πόσα λεπτά στην κάθε μία, επί πόσα εκατομμύρια ψηφοφόροι. Πόσες ώρες ή μέρες θα θέλουν να καταμετρηθούν οι ψήφοι, με έναν δικαστικό εκπρόσωπο, καθώς ο νόμος δεν προβλέπει να είναι δύο, να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Δεν θα είναι καλά τα πράγματα το Μάιο, αν γίνουν με 5 κάλπες. Και με 4 θα ‘ ναι άσχημα. 

Αν τις πάει Οκτώβριο, θα είναι σαν να έχει δώσει άδικα όσα λεφτά έχει δώσει μέχρι σήμερα. Χρήματα που ήδη έχουν εξανεμιστεί. Θα έχει περάσει ένας χρόνος.

Ο Καμμένος μας είχε πει (και το αποκάλυψα) πως αντάλλαξαν τη Μακεδονία με το ΦΠΑ στα νησιά, τις συντάξεις και το κούρεμα του ΕΝΦΙΑ. Λοιπόν, εγώ πιστεύω πως όταν περάσει η Συμφωνία, ο Τσίπρας δεν θα περάσει καλά με τους Ευρωπαίους… Δεν θα τον έχουν πια ανάγκη. Τώρα δίνει, δίνει, δίνει. Δεν λέει κανένας τίποτα. Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, δεν έχουν έρθει ούτε task force. Μόλις ψηφιστεί όμως η Συμφωνία… θα έρθει η φαρμακερή.

Κύριε Καμμένε, σας ευχαριστούμε πολύ.

Εγώ σας ευχαριστώ. Χαίρομαι που υπάρχει ένα site σαν το δικό σας και φιλοξενεί όλες τις γνώμες.

Tags: