Pin It

«O θρύλος  του Πειραιά», Σταυρούλα Αντωνάκου μιλάει αποκλειστικά στο meaculpa.gr και την Ελένη Κριτσιδήμα για το πως βρέθηκε στον πολιτικό και αυτοδιοικητικό στίβο, αφήνοντας πίσω της τα υδάτινα γήπεδα και τα ολυμπιακά μετάλλια.

Κυρία Αντωνάκου, έχετε υπάρξει αρχηγός polo Ολυμπιακού, είστε Ολυμπιονίκης, έχετε διατελέσει βουλευτής, είστε εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΠΑΝ στον Πειραιά. Πώς μπήκε η ενασχόληση με τα κοινά στη ζωή μιας πρωταθλήτριας;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ήρθε ουσιαστικά μετά από την τιμητική πρόταση που μου έγινε από τον κύριο Μωραλη και τον κύριο Μαρινάκη στις δημοτικές εκλογές του 2014. Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ, καθότι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω όλη μου τη ζωή, είχε πολλά προβλήματα και σε πολλούς τομείς. Ήθελα να συνδράμω, εφόσον μου δινόταν η ευκαιρία. Εμπιστεύτηκα το όραμα του "Πειραιά Νικητή" και σήμερα, ειλικρινά, νιώθω περήφανη που ήμουν και παραμένω μέλος αυτής της επιτυχημένης δημοτικής ομάδας. Το 2015, μου προτάθηκε να είμαι υποψήφια βουλευτής με ένα νεοσύστατο κόμμα. Οι συμπολίτες μου, οι Πειραιώτες, με τίμησαν κάνοντας με τη νεαρότερη βουλευτή στην ιστορία του Πειραιά.

mc antonakou moralis

Θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για την περίοδο, που υπηρετήσατε τον ελληνικό λαό από το Κοινοβούλιο, καθώς ήταν εκείνη του δημοψηφίσματος.  Νιώσατε απογοήτευση από τα όσα συνέβαιναν; Φοβηθήκατε για την Ελλάδα;

  Πράγματι, εκείνη την περίοδο, έζησα εκ των έσω τις πιο δύσκολες μέρες που πέρασε η χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση. Ξέρετε, δεν ήταν απογοήτευση. Σε απογοητεύει κάποιος όταν τον έχεις υπερκτιμήσει ή έχεις απαιτήσεις από αυτόν. Εγώ δεν πίστεψα ποτέ πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όμως ένιωσα θυμό και μάλιστα πολλές φορές, διότι ήταν πολλές οι καταστροφικές επιλογές των κυβερνώντων... όχι μόνο μετά αλλά και πριν από εκείνο το δημοψήφισμα, που δίχασε  τον ελληνικό λαό για ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα.

Πώς κρίνετε συνολικά την κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο 2015 μέχρι σήμερα;

Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση ακολουθεί το ίδιο δόγμα λαϊκισμού και ανυπόστατων υποσχέσεων, ενώ παράλληλα δεν έχει δώσει ούτε μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

mc antonakou marinakis

Ας έρθουμε σε εσάς. Ισχύει αυτό που λένε για τους Μανιάτες; Πως προτιμούν τα λίγα λόγια και τα πολλά έργα;

Στην ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι, να δουλεύω ,να θέτω στόχους και κυρίως να μάχομαι. Είτε αυτό ήταν στον χώρο του αθλητισμού, είτε τώρα στην πολιτική. Το « λίγα λόγια και πολλά έργα» δεν είναι, για εμένα, μόνο μια έκφραση αλλά και η πραγματικότητα της καθημερινότητας μου. Τα αποτελέσματα στον Οργανισμό πολιτισμού αθλητισμού Νεολαίας του δήμου Πειραιά, όπου έχω την τιμή εδώ και τρία χρόνια να είμαι πρόεδρος, -πιστεύω-  ότι το αποδεικνύουν. Μέσα σε δύσκολες περιόδους για την χώρα, αλλά και τους δήμους, προσφέραμε έργο, ορατό και μη αμφισβητήσιμο! Με σεβασμό, εντιμότητα και σκληρή δουλειά οι συνεργάτες μου, το ΔΣ του ΟΠΑΝ και εγώ κάναμε έργα χωρίς πολλά λόγια!

Χωράνε τα κόμματα στην αυτοδιοίκηση, κυρία Αντωνάκου;

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βλέπει τον άνθρωπο και όχι τα πολιτικά του πιστεύω. Φυσικά, δεν πρέπει και να διακατέχεται από ιδεοληψίες.

mc antonakou patoulis

Αποδεχτήκατε την πρόταση του κυρίου Πατούλη, να είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος. Τι σας οδήγησε να πείτε «ναι»;

Αποδέχθηκα την πρόταση του Γιώργου Πατούλη, να είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά, διότι ένιωσα πως είμαι έτοιμη με την εμπειρία που διαθέτω, πλέον.  Επίσης, ο συνδυασμός «Νέα Αρχή για την Αττική» διαθέτει ένα σημαντικό προτέρημα, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου.  Εμείς –οι άνθρωποι που στελεχώνουν το συνδυασμό- δεν θα ζητήσουμε πίστωση χρόνου, για να μάθουμε τα προβλήματα, επειδή ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε στις πόλεις μας και πως θα υλοποιηθούν αυτά. Ο επικεφαλής μας, κος Πατούλης, έχει μια σπουδαία πορεία στην αυτοδιοίκηση και οι υποψήφιοι σύμβουλοι, που επέλεξε, δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι. Έχουμε περάσει από αυτοδιοικητικές θέσεις και γνωρίζει ο καθένας μας τα προβλήματα που ταλανίζουν τις πόλεις μας και σε ποια πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις!

Πιστεύετε πως η Περιφέρεια μπορεί να αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων Αττικής;

Η περιφέρεια Αττικής έχει τις δυνατότητες να προσφέρει ένα καλύτερο αύριο στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες. Και αυτός είναι ο ρόλος της. Μπορεί να το κάνει, χρηματοδοτώντας έργα που θα προσφέρουν ασφάλεια, καλύτερη ποιότητα ζωής. Έργα που θα έχουν στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, όχι τις ψήφους και –σίγουρα- όχι με κριτήριο την κομματική ταυτότητα του εκάστοτε Δήμαρχου.

mc antonakou stavroula

Εσείς, προσωπικά, αισθάνεστε έτοιμη, σε περίπτωση που εκλεγείτε; Σας ρωτώ, επειδή αυτή τη φορά δεν θα κληθείτε να εργαστείτε μόνο για το δήμο που ζείτε.

Ναι, είμαι έτοιμη για αυτήν την νέα πρόκληση στην ζωή μου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δώσω, ξανά, τον καλύτερο μου εαυτό για να γίνει πραγματικότητα αυτή η νέα αρχή που χρειάζονται οι πολίτες των δήμων Πειραια,Νίκαιας-Ρεντη,Κερατσινίου-Δραπετσωνας, Κορυδαλλου, Περαματος.  Άλλωστε, μπορεί να ζω στον Πειραιά, όμως γνωρίζω εξίσου καλά και αυτές τις περιοχές. Όπως ξέρω, ότι οι κάτοικοί τους δεν είναι πολίτες «δεύτερης κατηγορίας». Οι άλλοι  δήμοι εξελίσσονται και οι πόλεις  τους μένουν στάσιμες, με προβλήματα που δεν λύνονται επί δεκαετίες, γιατί δεν είχαν την κατάλληλη μέριμνα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να νιώσουν –επιτέλους- ισότιμοι με εκείνους που ζουν σε άλλες περιοχές και οι δήμοι τους να αδράξουν τις  δυνατότητες εξέλιξης αλλά και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων των περιοχών τους!

Κλείνοντας, πείτε μου γιατί να σας ψηφίσει κάποιος!

Στην ζωή μου αυτό που γνωρίζω να κάνω καλά, είναι να δίνω αγώνες και να εργάζομαι σκληρά για να τους κερδίσω. Αυτό θα κάνω και για τους ανθρώπους της περιφερειακής  ενότητας Πειραιά αλλά και της Περιφέρειας Αττικής! Θεωρώ πως σε συνδυασμό με το έργο, που αφήνω στον Πειραιά, αρκεί. Δε μου αρέσει να περιαυτολογώ, όμως πιστεύω πως κατάφερα να μιλούν για την Αντωνάκου, που είναι ολυμπιονίκης και πρώην αρχηγός Ολυμπακού, αλλά να την κρίνουν  για τα πεπραγμένα της και όχι τους τίτλους της.

Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή επιτυχία!

Σας ευχαριστώ θερμά!

Tags: