Πολωνία: Η εταιρία φυσικού αερίου PGNiG ξεκίνησε την αποκατάσταση της παροχής σε δέκα πόλεις και περιοχές

Φυσικό Αέριο

Η μεγαλύτερη εταιρία φυσικού αερίου στην Πολωνία PGNiG ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι άρχισε την παροχή φυσικού αερίου σε δέκα πόλεις και περιοχές.

Η παροχή, είχε διακοπεί κατά τις προηγούμενες ημέρες μέσα στην εβδομάδα. Η PGNiG είχε ανακοινώσει χθες, ότι οι θυγατρικές εταιρίες της, Polska Spolka Gazownictwa και PGNiG Obrot Detaliczny, θα αποκαταστήσουν την παροχή φυσικού αερίου στους πελάτες τους και στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη διακοπή της παροχής, από τη ρωσική εταιρία Novatek Green Energy.

Την Πέμπτη, αρκετές πόλεις στην Πολωνία έμειναν χωρίς φυσικό αέριο, καθώς ο πάροχος φυσικού αερίου από τη Ρωσία, συμπεριλήφθηκε στην εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Έχομε καλά νέα για τους κατοίκους της πόλης Λέμπα και τους τουρίστες που θα επισκεφτούν την πόλη για το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς, Το φυσικό αέριο που παρέχει η #PGNiG είναι ήδη διαθέσιμο στους πελάτες αυτής της παράκτιας κοινότητας.

Όπως και σε εννέα άλλες περιοχές, όπου η παροχή γίνονταν από τη Novatek», ανέφερε η εταιρία σε μία ανάρτησή της στο Twitter, νωρίς σήμερα το πρωί.