Πολυτεχνείο Κρήτης: Ασφυκτικά γεμάτα τα αμφιθέατρα

Επιστροφή στα έδρανα με ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Την ανησυχία τους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού εκφράζουν φοιτητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, οι πρωτοετείς παρακολουθούν ακόμα και όρθιοι, αναφέρει το zarpanews.gr, πρώτη ημέρα επιστροφής στη διά ζώσης διδασκαλία μετά από έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης.

Οι φοιτητές από νωρίς προσήλθαν στις σχολές τους, με ενθουσιασμό και τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Ωστόσο, εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, καταγγέλλουν ανύπαρκτη μέριμνα από πλευράς Πολιτείας – Πρυτανείας, καθώς τα αμφιθέατρα λειτούργησαν στο 100% της πληρότητάς τους!

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου οι πρωτοετείς παρακολουθούν ακόμα και όρθιοι, με τον πρύτανη να τονίζει ότι «έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα».

Πολυτεχνείο Κρήτης: «Δεν υπάρχουν καν παράθυρα…»
Μέλη φοιτητικών συλλόγων σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή τη στιγμή το Πολυτεχνείο Κρήτης γίνεται το μόνο πανεπιστημιακό ίδρυμα που εφαρμόζει face control, έλεγχο εισόδου και μέτρα επιτήρησης.

«Αυτή τη στιγμή μέσα στις αίθουσες έχουμε 100 πληρότητες, ενώ δεν υπάρχουν καν παράθυρα. Οι σχολές έχουν ανοίξει αλλά δεν είναι ασφαλείς…», επισημαίνει άλλος φοιτητής.

«Στα αμφιθέατρα υπάρχουν 170 φοιτητές, ακόμη και όρθιοι. Οι φοιτητές και οι καθηγητές έχουν πάρει όλη την ευθύνη, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πάρα πολύ υψηλά αλλά μέσα στο αμφιθέατρο αυτό δεν αρκεί», λένε άλλα μέλη φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης.