Pin It

Υλικά

 

  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 λίτρο γάλα (1,5% λιπαρά)
  • Aλάτι
  • Eλαιόλαδο (1 περίπου κουταλάκι του γλυκού ανά κρέπα)

Εκτέλεση

Bάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι και το γάλα και ανακατεύετε (η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά υγρή, σαν πηχτό γάλα). Aφήνετε τη ζύμη σας να μείνει έτσι για περίπου 40-50 λεπτά. Λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί. Pίχνετε 1/2 κουτάλα ζύμη, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού με μια πολύ λεπτή στρώση. Mετά από περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, αφού βεβαιωθείτε ότι ξεκολλάει εύκολα, γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, «γλιστρήστε» τη σ’ ένα πιάτο, που διατηρείτε ζεστό πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Mε τι να τη γεμίσετε

Η καλύτερη επιλογή είναι να λιώσετε σοκολάτα με 71% κακάο και να την απλώσετε πάνω στις κρέπες!

Tags: