Η απάντηση ποικίλει και έχει άμεση σχέση με την ίδια την οργανωμένη πλαζ και τους διαχειριστές της, την μέρα (καθημερινές, Σαββατοκύριακα, εορτές) και την περίοδο (Μάιος – Ιούνιος ή Αύγουστος).

Με την συνδρομή των επιλογών που έγινε η ηλεκτρονική πλατφόρμα κράτησης ξαπλώστρας Plazz έμαθα τα εξής: Μια ξαπλώστρα στην πλαζ Astir Beach στη Βουλιαγμένη στοιχίζει μια καθημερινή μέχρι τα τέλη του Ιουνίου 35 ευρώ- ενώ η τιμή της ανεβαίνει στα 60 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Μαζί με την ξαπλώστρα έχουμε και τις εξής παροχές: Μία Πετσέτα θαλάσσης και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. Την ίδια στιγμή, το παιδικό κάθισμα είναι διαθέσιμο στα 11 ευρώ στις καθημερινές και στα 16 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
xaplostra02
Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στη παραλία του Grand Beach Resort στο Λαγονήσι η τιμή της ξαπλώστρας (με πολλά συνοδευτικά) σχετίζεται με την απόσταση της από το κύμα. Στην πρώτη σειρά στοιχίζει 55 ευρώ τις καθημερινές και 70 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Στην δεύτερη σειρά η τιμή της ξαπλώστρας πέφτει στα 45 ευρώ τις καθημερινές και τα 60 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Από εκεί και πέρα, η ξαπλώστρα στοιχίζει 35 ευρώ τις καθημερινές και 50 τα Σαββατοκύριακα.

Στην Χαλκίδα, στη πλαζ Asteria πάνω στο κανάλι του Ευρίπου η ξαπλώστρα πηγαίνει μαζί με την ομπρέλα – μια ομπρέλα ανά δύο ξαπλώστρες και η τιμή στα 10 ευρώ. Διαβάζω σχετικά στο plazz: «Ακριβώς κάτω από το πράσινο δασύλλιο της Κανήθου, είναι ένα από τα πλησιέστερα σημεία στην παλαιά γέφυρα του Ευρίπου που μπορεί κάποιος να κολυμπήσει και όπου το φαινόμενο της παλίρροιας του Ευρίπου έχει την μέγιστη ισχύ του».

Επιστρέφοντας στην Αττική, κάνουμε στάση στο Coconut - Παραλία Σχοινιά, Μαραθώνας. Η ομπρέλα που πάει μαζί με 2 ξαπλώστρες αλλά και καφέ στοιχίζει 10 ευρώ τις καθημερινές και 22 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Στην Παραλία της Ψάθας, στο Αλεποχώρι- μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας- και πιο συγκεκριμένα, στο Summer Time η ομπρέλα με τις 2 ξαπλώστρες στοιχίζει 11 ευρώ με ελεύθερη κατανάλωση (8 ευρώ).
Η επιλογή δική σας – ανάλογα τη διάθεση, την παρέα και το πορτοφόλι σας.

Περισσότερα στο www.plazz.gr