Δευτέρα 16.12.2019

Άνδρας πέθανε από εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα - Μολύνθηκε σε Water Park

'Ενα σπάνιο περιστατικό έλαβε χώρα σε τεχνητή λίμνη στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο εν λόγω άνδρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, ο άνδρας πέθανε έπειτα από μόλυνση που προκάλεσε ένα είδος αμοιβάδας, η οποία και αποκαλείται εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα.

Ο άτυχος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, ένιωσε αδιαθεσία αφότου απόλαυσε το κολύμπι σε πάρκο αναψυχής Fantasy Lake Water Park στην πόλη Κάμπερλαντ Κάουντι στις 12 Ιουλίου. Η ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του δημοσιεύτηκε ωστόσο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του abcnews, το ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων επιβεβαίωσε την αιτία θανάτου, που οφείλεται στην Naegleria fowleri, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της εγκεφαλοφάγας αμοιβάδας. Πρόκειται για μονοκύτταρο οργανισμό που φαίνεται, όπως δηλώνει και το όνομά του, να τρέφεται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η αμοιβάδα μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρα αν εισέλθει στον οργανισμό από τη ρινική κοιλότητα, ωστόσο δεν μπορεί να προκαλέσει ασθένεια σε περίπτωση κατάποσης.

Η αμοιβάδα προκαλεί σοβαρή ασθένεια, ακόμη και εννιά μέρες μετά την έκθεση. Τα συμπτώματα της νόσου είναι οξύς πονοκέφαλος, πυρετός, ναυτία και εμετοί, ενώ μπορούν να εξελιχθούν σε ξηρό λαιμό, λιποθυμίες ακόμη και κώμα.

Από το 1962 ως και το 2018 έχουν αναφερθεί 145 περιπτώσεις ανθρώπων που μολύνθηκαν από την συγκεκριμένη αμοιβάδα στις ΗΠΑ. Πέντε από τις περιπτώσεις αυτές καταγράφονται στη Βόρεια Καρολίνα, όπου συνέβη και το παρόν περιστατικό.

Το 2016, η εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα ήταν η αιτία θανάτου φοιτήτριας στο Οχάιο. Τότε οι γονείς του θύματος είχαν καταφύγει δικαστικά για τον θάνατο σε βάρος της Πολιτείας. Ο 18χρονος φοιτητής είχε χάσει τη ζωή του 11 μέρες αφότου έπεσε στα νερά του κέντρου κατά τη διάρκεια εκδρομής με την εκκλησία.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.