Τρίτη 25.02.2020

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την 1η δόση ΕΝΦΙΑ

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ. 

Υπενθυμίζεται πως ο  ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, με την τελευταία να πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2020, όπως γράφει και το εκκαθαριστικό που έχουν στα χέρια τους οι ιδιοκτήτες. Το συνολικό ποσό της κάθε δόσης είναι περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ και καλούνται να τα πληρώσουν οι περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ η συντριπτική πλειοψηφία του αριθμού των ιδιοκτητών με χαμηλότερο φόρο βρίσκεται στην κατηγορία «ως 60.000 ευρώ αξίας ακίνητα», με συνολική μείωση φόρου 173,6 εκατ. ευρώ. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσό έκπτωσης φόρου συγκεντρώνεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της λεγόμενης μεσαίας τάξης, στη ζώνη από 80.000 ευρώ ως 1 εκατ. ευρώ. Εκει η συνολική μείωση φόρου να διαμορφώνεται σε 316,7 εκατ. Ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο για κάθε ένα από αυτά τα νοικοκυριά η μείωση φόρου διαμορφώνεται σε 180 ευρώ.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.