Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • Pop
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Σολτς: Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην Ιταλία είναι καλά νέα για την Ευρώπη

Σολτς: Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην Ιταλία είναι καλά νέα για την Ευρώπη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς δήλωσε πως ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Ιταλία είναι καλά νέα για την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας ζήτησε από τον Τζουζέπε Κόντε να ηγηθεί ενός συνασπισμού του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, μια κίνηση που μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο καμπής στις τεταμένες σχέσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι καλά νέα για την Ευρώπη. Είμαι χαρούμενος που βλέπω πως η κυβερνητική κρίση στην Ιταλία φαίνεται να έχει φθάσει στο τέλος της τώρα και που μια σταθερή και νέα, προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει τα ηνία», δήλωσε ο Σολτς στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Με την ανάθεση το πρωί της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του Κινήματος των 5 Αστέρων και του κεντοαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος από τον Σέρτζιο Ματαρέλα στον απερχόμενο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε -μετά τις διαβεβαιώσεις των δύο νέων εταίρων ότι θα βάλουν στην άκρη την πολιτική τους αντιπαλότητα- παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος και αποφεύχθηκε -τουλάχιστον προς ώρας – μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με τον Σαλβίνι να καταλήγει -αντί για πρωθυπουργός- στην αντιπολίτευση και να υποστηρίζει οργισμένος ότι η απόφαση για τον επαναδιορισμό του Κόντε «ελήφθη στο Μπιαρίτς [στην πρόσφατη σύνοδο της G7] από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι» κι ότι η ΕΕ μεθόδευσε τον αποκλεισμό του κόμματός του από τη διακυβέρνηση της Ιταλίας.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.