Σάββατο 30.05.2020

Επιστολή Τσίπρα στον Στυλιανίδη για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, Ευριπίδη Στυλιανίδη, έστειλε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής αναφέροντας ότι η μη ψήφιση στη συνταγματική αναθεώρηση της ερμηνευτικής δήλωσης του Άρθρου 86, που αφορά την ευθύνη υπουργών, συνιστά μεθόδευση παραγραφής του σκανδάλου Novartis.

Ο Αλ. Τσίπρας καλεί τα πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη, αποκαθιστώντας, έτσι, το κύρος της πολιτικής στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει, επίσης, ότι τυχόν μη ψήφισή του θα σημαίνει ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν υπουργοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Στην επιστολή υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στη Συνταγματική Αναθεώρηση αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Άρνηση της Βουλής να ενσωματώσει την αυτονόητη αυτή ρήτρα στο συνταγματικό κείμενο θα αποτελέσει, με ευθύνη των βουλευτών της συμπολίτευσης, βαρύ πλήγμα για το πολιτικό σύστημα, καθώς θα εμπεδώσει στην κοινή γνώμη την υπόνοια της διατήρησης αδικαιολόγητων προνομίων για το πολιτικό προσωπικό της χώρας» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.