Δευτέρα 06.07.2020
  • Αρχική
  • Pop
  • Kintsugi: Το νέο και πολλά υποσχόμενο βιβλίο της Αντιγόνης Ζόγκα

Kintsugi: Το νέο και πολλά υποσχόμενο βιβλίο της Αντιγόνης Ζόγκα

Ένας διανοούμενος καουμπόι. Μια κόρη καβουράκι. Μια ανδρόγυνη μαμά. Ένας μικρός εχθρός. Μια τεθλιμμένη Χαρά. Ένα έθνος υπό επήρεια.

Kintsugi είναι η τέχνη της επισκευής των σπασμένων πραγμάτων. Σύμφωνα με την κουλτούρα των Ιαπώνων, αν ένα αντικείμενο κομματιαστεί δεν απορρίπτεται, ούτε χάνει την αξία του. Αντιθέτως, επανασυνδέεται με χρυσό, γιατί η εμπειρία του σπασίματος το έχει καταστήσει πιο όμορφο και πολύτιμο: θα έχει μια ακόμα ιστορία να διηγηθεί, και του δίνεται μια νέα ζωή, καθώς μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης.

Έξι χαρακτήρες χτυπημένοι –εύθραυστοι και ραγισμένοι– μαζεύουν τα κομμάτια τους και προσπαθούν να τα ενώσουν για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Θα γίνουν ακόμα πιο όμορφοι και πολύτιμοι. Θα έχουν μία ακόμα ιστορία να διηγηθούν.

Η συγγραφέας

Η Αντιγόνη Ζόγκα γεννήθηκε στην Αργεντινή, μεγάλωσε στην Ελλάδα, έζησε στην Ιταλία και την Ισπανία. Ανάμεσα σε άλλα, έχει εργαστεί σε φεστιβάλ, καλλιτεχνικές παραγωγές και πολιτιστικά προγράμματα. Το πρώτο της βιβλίο, το μυθιστόρημα Ελένα Μοράδο / El enamorado, κυκλοφόρησε το 2005 από τις εκδόσεις Κέδρος. Το σενάριό της Έσσεται ήμαρ κέρδισε το βραβείο «Οδυσσέας» και συμμετείχε στο Scripstation της Berlinale.

Κριτικογραφία
Η ηρωίδα δεν απογοητεύεται – αν και ενίοτε φτάνει στα όρια της απελπισίας. Τη σώζει το χιούμορ της, ένα χιούμορ εξαιρετικό που ο πολύπαθος αναγνώστης σπάνια συναντάει στις μέρες μας...
Άρης Σφακιανάκης, Athens Voice

Χωρίς να κατονομάζει κάθε φορά τους ήρωές της, ή κάνοντάς το έμμεσα και σε ανύποπτο χρόνο μέσα στην ιστορία, η Α. Ζόγκα είναι σαν να γράφει για ολόκληρες κατηγορίες ανθρώπων, περιπτώσεις που σου φέρνουν στο νου αντίστοιχα παραδείγματα από τον κύκλο σου...
Άγγελος Κλάδης, Αθηνόραμα

Με απλή, όμορφη γλώσσα, η συγγραφέας πλάθει πραγματικούς ανθρώπους, όπως αυτούς που όλοι μας έχουμε γνωρίσει. Σε μερικούς ίσως ανιχνεύουμε κομμάτια δικά μας....
Μαρίνα Τσικλητήρα, Real News

Ρευστή, καθάρια και λιτή γλώσσα που εκφράζει τις αλήθειες της ζωής τόσο απλά μα καθοριστικά...
Μαρία Παπαμαργαρίτη, Tetarto

Λίγα βιβλία, που αναφέρονται στην εποχή της Κρίσης, της μεγάλης ακρισίας, καταφέρνουν να είναι τόσο διακριτικά...
Ξενοφών Μπρουντζάκης, Το Ποντίκι

To βιβλίο κυκλορεί από τις εκδόσεις ΙΟΛΚΟΣ. 

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στο βιβλιοπωλείο Booktalks ( (Αρτέμιδος 47, Παλαιό Φάληρο)

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.