Τρίτη 14.07.2020
  • Αρχική
  • Pop
  • Ανοίγει το Ηρώδειο τον Ιούλιο με τρεις διήμερες συναυλίες

Ανοίγει το Ηρώδειο τον Ιούλιο με τρεις διήμερες συναυλίες

Το Φεστιβάλ Αθηνών αποφάσισε να ανοίξει το Ηρώδειο στις 15 Ιουλίου με μία μεγάλη συναυλία- αφιέρωμα στον σπουδαίο και αείμνηστο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

Η συναυλία θα ετοιμαστεί σύμφωνα με όλα τα μέτρα που θα κριθούν απαραίτητα για την ασφάλεια των καλλιτεχνών και του κοινού και μόνο 800 θεατές σε κάθε παράσταση.

Ο Θάνος Μικρούτσικος καθόρισε με το έργο και την παρουσία του τη μουσική σκηνή της Ελλάδας και ανανέωσε το πολιτιστικό της τοπίο από διάφορες θεσμικές θέσεις. Ανάμεσα στα άλλα, υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό του. Γι’ αυτό και το Φεστιβάλ τον τιμά φέτος με αυτήν την παράσταση στο Ηρώδειο, που θα είναι αφιερωμένη στη μουσική του για το θέατρο (1972-2019).

Η παράσταση «Τους προβολείς στήσε» θα είναι ένας μουσικός περίπατος με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό.

Μουσική για το θέατρο, σε έργα του Μπρεχτ, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη, τραγούδια σε ποίηση του Ρίτσου, του Καβάφη, του Καββαδία. Υπό την μπαγκέτα του Θύμιου Παπαδόπουλου, που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε «alter ego» του, θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Κώστας Θωμαΐδης. Ανάμεσα στις νότες, λέξεις και κείμενα με την υπογραφή του Οδυσσέα Ιωάννου θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου.

Μία παράσταση γαι δύο βραδιές, 15 και 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο.

Θα ακολουθούν σκόμα δυο συναυλίες, που θα είναι και αυτές διήμερες. Η πρώτη με το Γιάννη Αγγελάκα και το Νίκο Βελιώτη και τίτλο «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» και μία με την Μόνικα με τίτλο «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.