Πέμπτη 09.07.2020
  • Αρχική
  • Pop
  • Guardian: Αφιέρωμα στην εμφάνιση της Θεοδωρίδου στο drive in Γλυφάδας

Guardian: Αφιέρωμα στην εμφάνιση της Θεοδωρίδου στο drive in Γλυφάδας

Τα drive in, δηλαδή το να πηγαίνεις με το αυτοκίνητό σου να παρακολουθείς μία ταινία σε ανοιχτό χώρο, ήταν απίστευτα δημοφιλές τις δεκαετίες του 1930, 1940, 1950, 1960 στις Η.Π.Α. αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου

Η προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες εμφάνιση της Νατάσας Θεοδωρίου στο drive in της Γλυφάδας αποτελεί θέμα του Guardian.

Ο Guardian αναρτώντας φωτογραφίες από τη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στο live του αναρωτιέται αν αυτό είναι το μέλλον των συναυλιών, δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού που ανάγκασε όλη την υφήλιο να αλλάξει τις κοινωνικές της συμπεριφορές.

Τι ήταν αυτό λοιπόν που έκανε τον Guardian να αναρωτηθεί αν η εμφάνιση της Νατάσας Θεοδωρίδου στη Γλυφάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρότυπο για το πώς θα γίνονται οι συναυλίες εν μέσω πανδημίας κορωνοϊόυ; Το γεγονός ότι η συναυλία έγινε σε drive in, με απόλυτη τάξη, με το κάθε αυτοκίνητο να μετατρέπεται σε... τραπέζι πάνω και μέσα στο οποίο η κάθε παρέα είχε τον προσωπικό της χώρο διασκέδασης.

Από νωρίς τα αυτοκίνητα είχαν παραταχθεί κάτω τη σκηνή που στήθηκε Α΄ Δημοτικό Στάδιο κάτω από το Γκολφ. Για το κάθε αυτοκίνητο υπήρχε προκαθορισμένος χώρος στάθμευσης ο οποίος ήταν ουσιαστικά η θέση κάθε θεατή στη συναυλία.

O δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου καλωσόρισε τους θεατές λίγο πριν αρχίσει η συναυλία σχολιάζοντας: «Από το αυτοκίνητό μας, με αποστάσεις, με ασφάλεια – μια εμπειρία πραγματικά ξεχωριστή», ενώ για το πρωτότυπο φεστιβάλ δήλωσε πως η ιδέα προέκυψε στην προσπάθεια προσαρμογής των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο δήμος στα νέα δεδομένα και την ευκαιρία αξιοποίησης μιας μεγάλης και ήσυχης έκτασης πρασίνου που υπάρχει στην περιοχή.

«Θα φιλοξενήσουμε προβολές ταινιών, νέων και κλασικών, όπως και θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες. Οι εκδηλώσεις θα είναι και φέτος δωρεάν για το κοινό και, αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές μας δομές», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπανικολάου.

Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 και η Νατάσα Θεοδωρίδου έμεινε πάνω στη σκηνή ερμηνεύοντας τις πιο γνωστές της επιτυχίες για περίπου 2 ώρες.

Τα drive in, δηλαδή το να πηγαίνεις με το αυτοκίνητό σου να παρακολουθείς μία ταινία σε ανοιχτό χώρο, ήταν απίστευτα δημοφιλές τις δεκαετίες του 1930, 1940, 1950, 1960 στις Η.Π.Α. αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Φαίνεται όμως πως η νέα πραγματικότητα είναι να αναβιώσουμε την παλιά αυτή συνήθεια για να πηγαίνουμε σε συναυλίες και αυτό το καλοκαίρι.

Και μπορεί την αρχή να έκανε ο δήμος Γλυφάδας, όμως ακολουθούν όπως έχουν προαναγγείλει τα drive in cinema του Δήμου Χαϊδαρίου καθώς και αυτό της Αθήνας.

 Οι θεατές "χάρισαν" στη γνωστή τραγουδίστρια, αντί για χειροκροτήματα, ασταμάτητα κορναρίσματα.

Και έτσι ξεκινάει μια νέα εποχή συναυλιών μετά τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας για τον κορωνοϊό…

 

 

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.