Παρασκευή 10.07.2020

Στην αναμονή 313.506 αιτήσεις συνταξιοδότησης

313. 506 είναι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ που βρίσκονται σε αναμονή.

Οι συνολικές εκκρεμείς υποθέσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων εκτιμώνται απο τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε πάνω από ένα εκατομμύριο.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στις 31 Αυγούστου 2019 στον ΕΦΚΑ εκτιμώνται σε 313.506, στο ΕΤΕΑΕΠ σε 87.591, ενώ σε εκκρεμότητα είναι και 36.064 αιτήσεις για εφάπαξ.

Τα αποκαρδιωτικά στοιχεία με τις καθυστερήσεις περιγράφει ο υπουργός Εργασίας σε απάντησή του προς τους βουλευτές της ΝΔ που ζητούσαν στοιχεία σχετικά με τις εκκρεμότητες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση η καταγραφή ξεπερνά και την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη.

Επισημαίνεται πως στα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχουν και 375.627 ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης, χρόνου στρατιωτικής θητείας ή σπουδών κτλ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» το υπουργείο Εργασίας προωθεί μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες και οργανωτικές δράσεις που πλέον αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.