Τετάρτη 27.05.2020

Wall cloud: Το φαινόμενο κακοκαιρίας που «χτύπησε» την Αττική

Οι καταιγίδες που χτύπησαν, από το νωρίς το μεσημέρι, το λεκανοπέδιο προκάλεσαν τεράστια προβλήματα  στην κυκλοφορία των οχημάτων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ η Πυροσβεστική έχει κληθεί να επέμβει σε τουλάχιστον είκοσι περιπτώσεις για απάντληση συσσωρευμένων υδάτων σε σπίτια και δρόμους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι αντιλήφθηκαν το εντυπωσιακό φαινόμενο που ονομάζεται wall cloud- σύννεφο τοίχος, που σκέπασε την ώρα της σφοδρής καταιγίδας τον ουρανό της Αττικής.

Οπως εξηγεί στο protothema.gr ο μετερωρολόγος - συνεργάτης του Αστεροσκοπείου της Αθήνας Στρατής Βουγιούκας, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μεν, συχνό δε, φανόμενο, κατά το οποίο το σύννεφο στη βάση της καταιγίδας κατεβαίνει χαμηλά. Oπως διευκρινίζει είναι διαφορετικό από το φαινόμενο shelf cloud που είχε καταγραφεί πρόσφατα στην Αττική. Στο wall cloud που καταγράφηκε σήμερα παρατηρείται και περιστροφική κίνηση εντός του νέφους.

 

Οπως είπε ο κ.Βουγιούκας περίπου από τις 11 το πρωί έως και λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα είχαν καταγραφεί περίπου 1.350 κεραυνοί στην Αττική, την Αργολίδα και την Αίγινα στον Σαρωνικό.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.