Pin It

Ποιο είναι το μυστικό των Γάλλων για την τέλεια ομελέτα; Η τεχνική και η υπομονή!

Μπορείτε να φτιάξετε και εσείς αυτήν την υπέροχη γαλλική ομελέτα στο σπίτι. Ο Γάλλος σεφ, Ludo Lefebvre, μας δίνει όλα τα μυστικά για να φτιάξετε την πιο τέλεια ομελέτα.

Η τεχνική

1. Χρησιμοποιήστε τα πιο φρέσκα αυγά που μπορείτε να βρείτε. Επιπλέον επιλέξτε τα πιο μεγάλα αυγά για τη συνταγή σας.

Ένα από τα βασικά tips είναι τα φρέσκα αυγά.

2. Σπάστε τα αυγά σας σε ένα μπολ και με ένα χτυπητήρι χτυπήστε τα καλά μέχρι να αποκτήσουν μια απαλή, ομοιόμορφη υφή. Αν δεν είστε σίγουροι ότι τα αυγά σας έχουν χτυπηθεί όπως πρέπει, σηκώστε το χτυπητήρι στον αέρα. Αν τα αυγά σας πέσουν πάλι μέσα στο μπολ με ένα κρεμώδη, απαλό τρόπο τότε είναι έτοιμα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

4. Ανάψτε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε ένα κομμάτι βούτυρο μέσα στο τηγάνι. Αφήστε το να λιώσει. Μόλις λιώσει προσθέστε τα αυγά.

Η ομελέτα θέλει το χρόνο της.

5. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι όσο τα αυγά σας βρίσκονται στο τηγάνι.

6. Αρχίστε να ανακατεύετε τα αυγά σας με το που τα βάλετε στο τηγάνι. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να είναι έτοιμη η ομελέτα σας και μην δυναμώσετε σε καμιά περίπτωση τη θερμοκρασία του ματιού.

7. Βγάλτε την ομελέτα σας από το τηγάνι με μια σπάτουλα κάνοντάς την ένα ρολό και απολαύστε την. Θα σας πάρει τα μυαλά

Tags: