Τρίτη 07.07.2020

Βενεζουέλα: Αποχώρησαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες

Όλοι οι Αμερικανοί διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Όπως τόνισε, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αποστέλλουν βοήθεια προς τη χώρα.

Στις 12 Μαρτίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να μην χορηγήσει παράταση στην παραμονή των διπλωματικών αντιπροσώπων των ΗΠΑ, που βρίσκονταν στη χώρα.

«Η Βενεζουέλα αποφάσισε να μην δώσει παράταση για την παραμονή των Αμερικανών διπλωματών που βρίσκονται ακόμα στην χώρα και για τον λόγο αυτό στις 11 Μαρτίου ζητήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το προσωπικό που παραμένει να εγκαταλείψει τη χώρα», σημείωνε το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο. Διέταξε, δε, την αποχώρηση όλων των Αμερικανών διπλωματών από την επικράτεια. Η Ουάσινγκτον, τότε, αρνήθηκε να συμμορφωθεί, αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση του Μαδούρο.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.