Δευτέρα 01.06.2020

Ιταλία: Οι αρχές διέλυσαν παραγκούπολη 900 μεταναστών στην Καλαβρία

Περίπου 900 μετανάστες απομακρύνθηκαν το πρωί χωρίς επεισόδια από το Σαν Φερντινάντο, στην Καλαβρία (νοτιοδυτική Ιταλία), και ο πρόχειρος καταυλισμός τους ισοπεδώθηκε από μπουλντόζες, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης, αρχηγός της συγκυβερνώσας ακροδεξιάς Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

"Όπως είχαμε υποσχεθεί (…) περάσαμε από τα λόγια στα έργα", δήλωσε ο Σαλβίνι, ο ουσιαστικά ισχυρότερος άνδρας της ιταλικής λαϊκιστικής κυβέρνησης.

Οι επιχειρήσεις εκκένωσης των μεταναστών αυτών, πολλοί από τους οποίους είχαν βρει εποχική εργασία, μερικές φορές μαύρη, στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής, ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί. Ο Σαλβίνι υποσχέθηκε ότι θα μετεγκατασταθούν σε κέντρα υποδοχής, ωστόσο σήμερα το πρωί πολλοί μετανάστες, που ρωτήθηκαν από τα ιταλικά ΜΜΕ, είπαν πως εξακολουθούν να μην ξέρουν πού θα οδηγηθούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παραγκούπολη του Σαν Φερντινάντο εκκενώνεται με αυτό τον τρόπο χωρίς το πρόβλημα να επιλύεται πραγματικά και με κίνδυνο να αυξηθεί η επισφάλεια αυτών των μεταναστών, καταγγέλλουν οι οργανώσεις αρωγής. Τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, δολοφονήθηκαν ή πέθαναν από τυχαίες πυρκαγιές ή από εμπρησμούς εδώ και έναν χρόνο, καταγγέλλει επίσης η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο θάνατος ενός Σενεγαλέζου, του 29χρονου Μουσά Μπα, είχε οδηγήσει τις ιταλικές αρχές να δώσουν και πάλι εντολή για την κατεδάφιση της παραγκούπολης αυτής.

Όμως, υπενθυμίζει η οργάνωση αυτή που είναι παρούσα στο σημείο εδώ και αρκετά χρόνια, αυτή η "πολλοστή" επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε "χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη ούτε τα ατομικά δικαιώματα αυτών των μεταναστών εργατών ούτε οι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβαν τοπικοί και περιφερειακοί θεσμοί και ενώσεις υπέρ ενεργειών που αποσκοπούν μακροπρόθεσμα στην κοινωνική ένταξή τους".

Εκατοντάδες μετανάστες απέκτησαν τη συνήθεια εδώ και χρόνια να εγκαθίστανται σε αυτή την αγροτική περιοχή της Καλαβρίας με πόλο έλξης την εποχική εργασία.

Η Coldiretti, το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο στον αγροτικό τομέα, απηύθυνε, εξάλλου, προχθές Δευτέρα, έκκληση στις αρχές να επισπεύσουν τη χορήγηση αδειών για την είσοδο ξένων εργατών στην Ιταλία, λόγω της πρόωρης έναρξης της συγκομιδής ορισμένων προϊόντων εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.