Pin It

Υλικά

Κρέμα

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 5 γρ. ζελατίνα (δηλαδή ένα φύλλο των 5 γρ. ή δύο των 2,5 γρ.)
  • 200 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 150 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί)

Μαρέγκα

  • 6 τεμ. ασπράδια αυγών
  • 175 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 175 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο

Σερβίρισμα

  • φράουλες φρέσκες

Κρέμα
Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος στα δύο, το ανοίγουμε και μαζεύουμε από μέσα τους σπόρους, τους οποίους προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το άδειο πλέον κλωναράκι. Τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ζεσταθεί καλά η κρέμα (αλλά να μη βράσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, στραγγισμένη από το νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε την κρέμα για λίγο να χλιαρύνει αρκετά. Έπειτα ρίχνουμε λίγη στο γιαούρτι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην υπόλοιπη κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε για να γίνει σαν κρέμα και το ενσωματώνουμε στο μείγμα μας, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Μαρέγκα
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνουν μαρέγκα. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μείγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα). Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα (μαρίζ).

Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα και τις αραδιάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους, για να φτιάξουμε ατομικές φωλιές. Με το κουτάλι πιέζουμε τις μαρέγκες, δημιουργώντας στο κέντρο μια λακούβα (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στις αντιστάσεις, στους 100°C για 1-1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι κιτρινίζουν πολύ, χαμηλώνουμε το φούρνο. Είναι έτοιμες όταν έχουν στεγνώσει εντελώς και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση
Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, τις γεμίζουμε με κουταλιές από την κρέμα μασκαρπόνε, φρέσκες φράουλες και σος σμέουρου.