Τρίτη 14.07.2020

Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ: Δεν έχουμε δικαίωμα παρέμβασης στο ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα

Κάθε σκέψη για παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας ή στο ποιες γλώσσες θα διδάσκονται στη χώρα μας αποκηρύσσει η κυβέρνηση της πΓΔΜ, σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο MIA της γείτονος χώρας.

Όπως σημειώνει η κυβέρνηση Ζάεφ, "είμαστε δεσμευμένοι στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλες οι πράξεις και οι δηλώσεις μας συντείνουν με θετικό πνεύμα στην υποστήριξή της.

Σαν χώρα η οποία έχει τη φιλοδοξία να ενταχθεί στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες φροντίζουν η κάθε μια για τους δικούς της πολίτες και οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν η μία στα εσωτερικά της άλλης.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι στο άρθρο 4(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνεται η δέσμευσή μας να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων και για την προστασία δικαιωμάτων προσώπων τα οποία δεν είναι πολίτες μας (σ.σ. της πΓΔΜ).

Με αυτή την έννοια, γίνεται κατανοητό ότι οι πολιτικές οι οποίες αφορούν στο γλωσσικό στις δύο χώρες δεν αποτελούν μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα του ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι θέμα εσωτερικών υποθέσεων της χώρας.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.