Δευτέρα 25.05.2020

Ινδονησία: Συντριβή αεροσκάφους της Lion Air με 188 επιβαίνοντες

Αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας Lion Air με 188 επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος, κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, γνωστοποίησαν στελέχη των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τον Σιντού Ραχάγιου τον επικεφαλής της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών, στο αεροσκάφος επέβαιναν «178 ενήλικοι επιβάτες, ένα παιδί, δύο βρέφη, καθώς και δύο πιλότοι και πέντε μέλη του πληρώματος καμπίνας».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος «ζήτησε να επιστρέψει» στο αεροδρόμιο πριν «χαθεί από τα ραντάρ».

Σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης, το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας Τζακάρτα προς την Πανγκάλ Πινάν, στο νησί Μπανγκά, κατέπεσε στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών.

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του, ανέφερε νωρίτερα αξιωματούχος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης. Το αεροσκάφος της  Lion Air είναι ένα Boeing 737 Max 8, κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightradar 24.

Eίχε περάσει από όλους τους τεχνικούς ελέγχους και είχε κριθεί ότι ήταν σε καλή κατάσταση από τεχνική άποψη και μπορούσε να εκτελεί δρομολόγια κανονικά, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον συγκεκριμένο αερομεταφορέα από τον Αύγουστο.

«Το αεροπλάνο συνετρίβη στο νερό σε βάθος περίπου 30 με 40 μέτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αναζήτησης και Διάσωσης Γιούσουφ Λάτιφ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ακόμα ψάχνουμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου», πρόσθεσε, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη έχουν βρεθεί κάποια από τα συντρίμμια. 

Οι οικογένειες των θυμάτων σπεύδουν στην κεντρική διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Αναζήτησης και Διάσωσης της Ινδονησίας στην Τζακάρτα προκειμένου να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους.


Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.