Pin It

Για το τιραμισού:

  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 135 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • κακάο για πασπάλισμα

Για το μείγμα καφέ:

  • 500ml χλιαρός καφές φίλτρου ή εσπρέσο
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κ.σ. Αμαρέτο

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη για 10 λεπτά σε κρύο νερό. Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το Αμαρέτο και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη αφού πρώτα τη στύψουμε καλά. Προσθέτουμε μέσα το 1/3 της κρέμας μασκαρπόνε και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα μέσα στην υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Όταν είναι έτοιμη την προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στην κρέμα μασκαρπόνε.

Για το μείγμα καφέ, βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ, τη ζάχαρη και το Αμαρέτο. Ανακατεύουμε καλά και βουτάμε μέσα τα μπισκότα ένα ένα για να μουσκέψουν καλά. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί (30x20 εκ.) το ένα δίπλα στο άλλο ώσπου να καλύψουμε όλο τον πάτο.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα μασκαρπόνε πάνω από τα μπισκότα. Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και τα πιέζουμε ελαφρώς πάνω στην κρέμα.

Καλύπτουμε το ταψί με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με κακάο.

 

Tags: