Pin It

Tα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι καλής ποιότητας, χωρίς σημάδια και σχετικά άγουρα.

Αν τα φρούτα είναι πικρά (πορτοκάλια, καρύδια, νεράντζια) χρειάζονται “ξεπικρίσμα”. Αυτό το πετυχαίνετε αλλάζοντάς τους το νερό 2-3 φορές κατά το βράσιμό τους.

Κατά το βράσιμο τους, τα φρούτα χρειάζονται “ξάφρισμα”, δηλαδή αφαίρεση του αφρού που σχηματίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας.

Για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι, βράστε το μαζί με 1-2 κουταλιές γλυκόζης

Για να αποφύγετε το ζαχάρωμα, αφήστε τα φρούτα να μείνουν μέσα σε νερό που περιέχει κιτρικό οξύ (ξινό) προτού τα βράσετε.

Η αναλογία φρούτων-ζάχαρης να είναι περίπου 1:1. Η ζάχαρη όπως και το τουλουπάνι με τα κουκούτσια και τις φλούδες των φρούτων, βοηθούν στο πήξιμο της μαρμελάδας και μπαίνουν μέσα στη μαρμελάδα όταν τη βράζετε.

Tags: