Pin It

Πανεύκολη συνταγή για τούρτα καραμέλα - σοκολάτα!

Υλικά 

1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
250 γρμ. Φυτική σαντυγή
1 κουτί ζαχαρούχο
1 λίτρο γάλα
Για το σιρόπι
50 ml νερό
50 ml ζάχαρη
Με το που ξεκινά ο βρασμός το βράζουμε ακόμη 5 λεπτά
Για την βάση: Το κέικ που μας περίσσεψε
Για γαρνίρισμα : Τρούφα σοκολάτας ή τριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση
Χρόνος: 15 λεπτά
Τοποθετούμε το ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε 3-4 ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Παίρνουμε ενα πυρέξ 32εκ. Κόβουμε το κεικ σε λεπτές φέτες(εγώ είχα κάνει κέικ σοκολάτας) και το στρώνουμε μέσα στο πυρέξ.Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι. Και με αυτό σιροπιάζουμε το κεικ. Παίρνουμε ενα μπολ και φτιαχνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης οπως λενε οι οδηγίες. Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω στο κέικ και από πάνω στρώνουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικής. Τέλος γαρνίρουμε με σαντυγί και με την τρούφα σοκολάτας η τριμένο φουντούκι οτι θέλετε

Tags: