Γράφτηκε στις .

Σε αστυνομικό κλοιό τα δικαστήρια στην Κόρινθο για την απολογία του 35χρονου

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 35χρονος από τον Σολομό Κορινθίας, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 52χρονο Ρομά που εισέβαλε στο σπίτι του και επιχείρησε να τον ληστέψει.

Οι άνδρες της Αστυνομίας φοβούνται για επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου, από συγγενείς και φίλους του θύματος, οι οποίοι δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από το δικαστικό μέγαρο είναι αποκλεισμένοι στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου που έχει εκπονηθεί από την ΕΛΑΣ.

Το έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής όταν ο 52χρονος επιχείρησε μαζί με άλλους Ρομά να κλέψει κότες από το κοτέτσι του 35χρονου. Τότε αυτός πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα αρχικά η ομάδα των Ρομά να διασκορπιστεί.

Λίγο αργότερα, Ρομά πήγαν στο τοπιικό αστυνομικό τμήμα και είπαν στους αστυνομικούς ότι από την ομάδα που είχε επιχειρήσει να μπει στο σπίτι έλειπε ένα άτομο.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες που διήρκησαν όλο το βράδυ χωρίς να εντοπίσουν τον 52χρονο αγνοούμενο.

Το πρωί της Κυριακής, όμως, κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε στο σημείο εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του 35χρονου. Μετά από ανάκριση και έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τη σορό του Ρομά σε ένα λατομείο όπου την είχε πετάξει ο 35χρονος, ο οποίος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι βρήκε νεκρό τον επίδοξο κλέφτη και πέταξε το πτώμα στο λατομείο.