Pin It

Το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο γλυκό!

Για ένα μεγάλο ταψί εκμέκ κανταΐφι θα χρειαστείς:

Ένα πακέτο κανταΐφι
200-250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
3 κρέμες άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
5 κούπες φρέσκο γάλα

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη

1,5 ποτήρι νερό
λίγο λεμόνι

Για το στόλισμα: (προαιρετικά)

200 γραμμάρια σπασμένο καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση:

Βγάλε το κανταΐφι από τη κατάψυξη ή το ψυγείο για να ξεπαγώσει καλά. Το κανταΐφι μας θα πρέπει να είναι μαλακό και στεγνό, πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, πάρε το κανταΐφι και άρχισε να το μαδάς, μέσα σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί. Γέμισε το ταψί με κανταΐφι και πάρε το βούτυρο και βάλε πολλές κουταλιές, σαν μπουκίτσες πάνω στο κανταΐφι. Ανακάτεψε το λίγο να πάει και λίγο βούτυρο μέσα στο κανταΐφι και το υπόλοιπο στην επιφάνεια. Βάλε το να ψηθεί για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι από πάνω.

Αφού γίνει το κανταΐφι μας, άσε το να κρυώσει λίγο και ύστερα μάδησε το κι άλλο μέσα στο ταψί ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

Έπειτα πάρε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το λεμόνι και βράσε τα για 5 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το σιρόπι. Μόλις γίνει το σιρόπι, ρίξε το πάνω στο κανταΐφι, έτσι όπως είναι ζεστό και άσε το στην άκρη να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτύπησε τις κρέμες άνθος αραβοσίτου μαζί με το γάλα μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα. Αφού κρυώσει λίγο το κανταΐφι, στρώσε από πάνω τις κρέμες και τέλος το σπασμένο καρύδι ή το φιστίκι Αιγίνης.

Βάλε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

Τip: Στολίστε το γλυκό σας με οτιδήποτε θέλετε εσείς, όπως σαντιγί, φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα ή και παγωτό

Tags: