Pin It

Νηστίσιμη συνταγή: Στιφάδο μανιτάρια

Συστατικά
1 κιλό μανιτάρια champignon
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
20 κρεμμύδια για στιφάδο
2 φύλλα δάφνης
1 στικ κανέλας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
5 μπαχάρια
2 γαρίφαλα
2 σκ. σκόρδο
50 γρ. κόκκινο κρασί
1 κύβο λαχανικών
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι
φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν 3-4 λεπτά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τον πελτέ και σοτάρουμε. Σε ένα τουλουπάνι βάζουμε τα μπαχάρια, τα γαρίφαλα, τα σκόρδα ολόκληρα και το βάζουμε στο τηγάνι.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Σερβίρουμε με το ρύζι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και πιπέρι.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Tags: