Pin It

Κάθε χρόνο η διαδικασία του βαψίματος των αβγών μας προκαλεί άγχος. Τα μισά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο, ενώ σε άλλα το χρώμα εισχωρεί μέσα από το τσόφλι!

Έτσι δεν θα ξανά έχεις ατυχήματα με τα πασχαλινά αυγά σου!

Βγάλε νωρίτερα τα αβγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Μπορείς να τα βγάλεις το πρωί αν πρόκειται να τα βάψεις το απόγευμα ή από το προηγούμενο βράδυ.
Πλύνε τα προσεκτικά ώστε να τα καθαρίσεις από κάθε βρωμιά και να σιγουρέψεις ότι η επιφάνεια τους θα είναι λεία για το βάψιμο.
Τοποθέτησε μια μικρή στρώση στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους και να αποφευχθεί το σπάσιμο.
Βράσε τα σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά ανάλογα με την ισχύ της κουζίνας σου.
Αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη βαφή ακολούθησε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσεις το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσεις βυθισμένα μέσα σε αυτήν.
Στη συνέχεια βγάλε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα.
Μόλις στεγνώσουν γυάλισέ τα με ελαιόλαδο και προετοίμασε τις στάμπες σου, εκτός κι αν είχε επιλέξει εκ των προτέρων την τεχνική της στάμπας με τα φύλλα και το καλσόν. Αν έχεις χρόνο και διάθεση μπορείς να τα ζωγραφίσεις με ειδικό πινελάκι.

Τοποθέτησε τα μέσα στην πασχαλινή σου πιατέλα!

Tags: