Pin It

Συνταγή για το καλοκαίρι: Δροσερή βελουτέ με κολοκυθάκια και δυόσμο.

Υλικά
4 μεγάλα κολοκυθάκια
500 ml ζωμό κότας
2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ή μέντα
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 κ. σ. χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
1 κ σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ειδικό τρίφτη
1 κ. κ. ξερό κόλιανδρο σε σκόνη


Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ήδη βάλει το ζωμό κότας και το μισό δυόσμο, τα ζεματάμε για μερικά λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μίξερ, με λίγο από το ζωμό τους. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό του λεμονιού, το τζίντζερ και τον κόλιανδρο και επιπλέον ζωμό, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας. Την μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και την αφήνουμε να παγώσει καλά πριν τη σερβίρουμε, πασπαλισμένη με τον υπόλοιπο δυόσμο.