Δευτέρα 20.01.2020

Κρασί στο φαγητό: Με αυτά τα κόλπα μη φοβάσαι!

Το κρασί δίνει μια άλλη διάσταση σε κάθε φαγητό/ Όμως όπως κάθε τι στη μαγειρική έχει κι αυτό τα μυστικά του. Σου δίνουμε μερικές συμβουλές για ν΄απογειώσεις τη γεύση του φαγητού που χρειάζεται σβήσιμο με κρασί. 

#1 Η ποιότητα έχει σημασία!

Μη χρησιμοποιείς κρασί που έχει ξινίσει. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είναι κι ακριβό. Ένα καλό φθηνό κρασί είναι ότι χρειάζεσαι. 

#2 Το κόλπο των σεφ 

Ένα κόλπο των μαγείρων είναι η προσθήκη λίγου κονιάκ εκτός από κρασί σοτ φαγητό για πιο ιδιαίτερη γεύση. 

#3 Μείνε πιστή στη δοσολογία

Δεν ισχύει ο κανόνας "όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα".  Λίγη ποσότητα παραπάνω θα δώσει πιο έντονη γεύση αν ομως το παρακάνεις ίσως το αποτέλεσμα να είναι απογοητευτικό. 

#4 Το κρασί μπαίνει στο σβήσιμο κι υπάρχει λόγος 

Μην το προσθέτεις πρόωρα γιατί μπορεί να σκληρύνουν τα λαχανικά ή το κρέας. Γι΄αυτό και το κρασί το χρησιμοποιούμε πάντα στο "σβήσιμο".

#5 Λευκό ή κόκκινο;

Όπως και με το γεύμα έτσι και σε αυτή την περίπτωση είναι απλά. Για ψάρια και λευκά κρέατα όπως το κοτόπουλο κι η γαλοπούλα χρησιμοποιούμε λευκό κρασί, για κυνήγι και κόκκινο κρέας ροζέ ή κόκκινο κρασί. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.