Pin It

Θέλεις κάτι γευστικό και εύκολο; Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να ψήνεις, μπορείς να φτιάξεις κουλουράκια και να καταπλήξεις τους πάντες.

 Συστατικά:

  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
  • 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
  • 60 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. (γεμάτη) στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη

Εκτέλεση:

  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιστικοβούτυρο, το λάδι καρύδας και το γάλα αμυγδάλου μέχρι να λιώσει το λάδι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη διατηρώντας το ζεστό.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις νιφάδες βρόμης με το κακάο και τον στιγμιαίο καφέ.
  • Αδειάζουμε το ζεστό μείγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε στην αρχή με μια μαρίζ και στη συνέχεια, όταν το μείγμα μας θα έχει σκληρύνει, φοράμε γάντια και ανακατεύουμε με τα χέρια.
  • Σχηματίζουμε 18 κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι εκτός ψυγείου. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Αποθηκεύουμε 1 εβδομάδα εκτός ψυγείου κλεισμένα αεροστεγώς με μεμβράνη.

Tip

Θα θέλατε μια πιο σοκολατένια γεύση; Τότε, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες σοκολάτας στη ζύμη σας!