Pin It

Φτιάξε φουρνιστά τορτελίνια εύκολα και οικονομικά.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τορτελίνια

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

250 γρ. τυρί gouda, τριμμένο

Λίγα ντοματίνια  ή λιαστές ντομάτες για την κορυφή

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente. 
 
Παράλληλα, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί.
 
Έπειτα, ρίχνουμε την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα και να διαλυθεί πλήρως η παρμεζάνα για περίπου 10 λεπτά.
 
Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα τορτελίνια, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το τυρί gouda και τη ντοματούλα.
 
Ύστερα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστεί το τυρί.
 
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστά.