Pin It

Θα σας γλυκάνει και θα σας αποτοξινώσει!

Θα χρειαστούμε:

  • 3/4 της κούπας νερό
  • 1/3 της κούπας μέλι
  • 2 κούπες ξεφλουδισμένα και πολτοποιημένα ακτινίδια (περίπου 8 -10)
  • 2 κουταλιές της κούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το μέλι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί
  • Στη συνέχεια, χύνουμε το μείγμα του νερού με το μέλι σε ένα μπλέντερ ή μίξερ, μαζί με τα ακτινίδια και το χυμό λεμονιού
  • Τα “χτυπάμε”, ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα (smooth)
  • Έπειτα, μπορούμε είτε:
    (α) να τοποθετήσουμε το παγωτό σε μια παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή ή(β) να ρίξουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ, να το σκεπάσουμε και να το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη.
    Μετά από 45′ λεπτά βγάζουμε το σορμπέ και ανακατεύουμε με πηρούνι ώστε να σπάσουμε τον πάγο που δημιουργείται.
    Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
    Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το σορμπέ!
    Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.(γ) να αφήσουμε το μείγμα μέσα στον κάδο του multi, χωρίς να αφαιρέσουμε τις λεπίδες και να το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη.
    Μετά από 1 ώρα ξαναπολτοποιούμε το μείγμα, αυτή την διαδικασία την κάνουμε 4-5 φορές, χωρίς να αφήνουμε να παγώσει το σορμπέ, για να μπορούμε να πολτοποιούμε κάθε φορά. Την τελευταιά φορά μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
    Πριν σερβίρουμε το σορμπέ το αφήνουμε λίγη ώρα εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.Μια εναλλακτική υγιεινή λύση για να δροσιστούμε απολαυστικά και χωρίς τύψεις!και καλή μας απόλαυση!