Pin It

Με αυτόν τον τρόπο δε θα έχετε τύψεις να τα καταναλώνετε.

Απόλαυσε αυτά τα νόστιμα αλλά και υγιεινά τσιπς γλυκοπατάτες που ψήνονται στο φούρνο. Ένα σνακ πλούσιο σε γεύση αλλά και σε βιταμίνη Α, κάλιο και αντιοξειδωτικά!

Υλικά για 3 μερίδες τσιπς γλυκοπατάτας φούρνου:

4 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα, ρίγανη

Καλύπτεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζεις τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ, περιχύνεις με το λάδι  και τις ανακατεύεις να πάει παντού. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη κατά βούληση.

Τις απλώνεις στο ταψί έτσι ώστε να μην είναι η μία πάνω στην άλλη και ψήνεις στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να «αρπάξουν» στις άκρες. Αφήνεις πέντε λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρεις και, αν  θέλεις, πασπαλίζεις με ρίγανη.

Κάθε μερίδα έχει περίπου 250 θερμίδες.