Παρασκευή 03.07.2020

Συνταγή για ατομικά σουφλέ παρμεζάνας

Μπορούν να φαγωθούν και σαν σνακ

Υλικά

200 γραμμ. λαχανικά επιλογής σας (σπανάκι, καρότο, μπρόκολο κ.λπ.)
2 αβγά
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light
2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. βασιλικός
ξίδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα λαχανικά σας και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Σε ένα μιξεράκι χτυπάτε το ασπράδι για να γίνει μαρέγκα. Σ ένα μπωλ ρίχνετε τα λαχανικά και ανακατεύετε με τους κρόκους (ελαφρώς χτυπημένους), την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τη μαρέγκα. Βουτυρώνετε πυρίμαχες φορμίτσες και μοιράζετε το μείγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε τες σε κυβάκια. Ζεματίστε τις με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό, βάλτε αλάτι, πιπέρι, μπαλσάμικο και βασιλικό. Βγάλτε τα σουφλεδάκια και προσθέστε τη ντομάτα από πάνω ως γαρνιτούρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

 

 

 

 


 
 


 
 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.