Σάββατο 11.07.2020

Μουτζέντρα: Η κυπριακή συνταγή για φακόρυζο

Την μουτζέντρα την είχα φτιάξει για πρώτη φορά πέρσι όχι με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού αρχικά δεν είχα αντιληφθεί ότι το κυπριακό αυτό πιάτο θα πρέπει να θυμίζει περισσότερο ρύζι με φακές και λιγότερο φακές με ρύζι…

Οι φακές, οι οποίες πρέπει να είναι ελαφρά χυλωμένες αλλά ταυτόχρονα να κάθονται και στο δόντι (al dente), έχουν άφθονο ψιλοκομμένο κρεμμύδι που δίνει γλύκα και νοστιμιά, άρωμα δάφνης και αρκετό λεμόνι.

Η ιδέα της φακής με το ρύζι μου αρέσει πολύ, καθώς θεωρώ ότι εμπλουτίζει ευχάριστα τις καθημερινές μαγειρικές επιλογές μας. Άλλωστε, ο συνδυασμός του οσπρίου με το ρύζι έχει αυξημένη θρεπτική αξία. Αυτό λοιπόν καθιστά το φακόρυζο εκτός από πολύ απλό και νόστιμο καθημερινό φαγητό και σε πιάτο ιδιαίτερης διατροφικής σημασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.