Σάββατο 04.07.2020
  • Αρχική
  • Pop
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Αμετάκλητη η ποινή στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

Αμετάκλητη η ποινή στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

Απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που είχε ασκηθεί για την ποινή φυλάκισης δύο χρόνων που είχε επιβληθεί από το εφετείο στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που αφορούσε καταγγελίες ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ποινή των δύο ετών για τον Ανδρέα Γεωργίου γίνεται αμετάκλητη, δηλαδή δεν αλλάζει και παραμένει ως έχει. Η υπόθεση Γεωργίου που έχει απασχολήσει πολλές φορές τους εκπροσώπους των θεσμών αλλά και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας έχει μεταβληθεί από καιρό σε δικαστικό σήριαλ με απανωτές απαλλαγές, αλλά και αναιρέσεις των απαλλαγών με αποτέλεσμα η υπόθεση να βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος η δικαστική διαδρομή της συγκεκριμένης υπόθεσης ολοκληρώθηκε με την απόρριψη της αναίρεσης και την οριστικοποίηση της ποινής των δύο ετών για τον Ανδρέα Γεωργίου, για τον οποίο είχε υπάρξει απαλλαγή στον πρώτο βαθμό (πρωτόδικα) ενώ η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου είχε επίσης εισηγηθεί στον Άρειο Πάγο την εξαφάνισης της ποινής των δύο ετών.

Ωστόσο ανοικτή δικαστικά παραμένει η βασική υπόθεση Γεωργίου που αφορά κατηγορία σε βάρος του για κακούργημα, ψευδείς βεβαιώσεις, που αφορούν καταγγελίες ότι προέβη σε διόγκωση του ελλείμματος του 2009, υπόθεση που θα απασχολήσει για τρίτη φορά, έχουν υπάρξει δύο απαλλαγές και ισάριθμες αναιρέσεις από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το Συμβούλιο Εφετών.

Προσφάτως μάλιστα υψηλόβαθμα πρώην στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο οποίο για χρόνια είχε εργαστεί ο Ανδρέας Γεωργίου, είχαν δημόσια ταχθεί κατά της δίωξης τους ενώ ανάλογα άρθρα έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. 


Πηγή skai.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.