Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • Pop
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • «Κόντεψα να ακρωτηριαστώ» λέει ο γιατρός που τραυματίστηκε στο Ιπποκράτειο

«Κόντεψα να ακρωτηριαστώ» λέει ο γιατρός που τραυματίστηκε στο Ιπποκράτειο

Αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας, λόγω ατυχήματος σε ασανσέρ, στο οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ένας γιατρός.

Οι πληροφορίες διίστανται καθώς αρχικά έγινε γνωστό ότι το ασανσέρ έπεσε από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο, ενώ στη συνέχεια άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι έπεσε μόνο η οροφή.

Θύμα υπήρξε ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Αμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως ο διευθυντής μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΑΤ και μετά στον Ερυθρό Σταυρό, διότι το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.

Ο γιατρός έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον Ερυθρό Σταυρό ενώ αναμένεται να κάνει και δεύτερο χειρουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές εβδομάδες είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό με ασανσέρ, στο οποίο είχε επίσης τραυματιστεί -ευτυχώς ελαφρά- μία γιατρός.

Τα Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους, με τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση.

Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταβούν πραγματογνώμονες για τεχνικό έλεγχο των ασανσέρ για την εξακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος.

Το συγκεκριμένο ασανσέρ εξυπηρετεί τόσο τους γιατρούς όσο και τους επισκέπτες και τους ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ήταν από τα «καινούρια» του νοσοκομείου καθώς ήταν του 2008, ενώ τα άλλα είναι πολύ παλιότερα.

«Κόντεψα να ακρωτηριαστώ», καταγγέλλει ο τραυματισμένος γιατρός που βρισκόταν μέσα, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στον «αέρα» του Σκάι. Όπως ο ίδιος περιγράφει στην εκπομπή «Μαζί Σου», την ώρα που είχε βγάλει το σώμα του από το ασανσέρ, φτάνοντας στον τέταρτο όροφο, το αριστερό του πόδι πιάστηκε στην καμπίνα του ασανσέρ. Μου ''παγίδευσε'' το πόδι από το γόνατο και κάτω. Υπέστην κακώσεις στα μαλακά μόρια. Ό,τι έζησα ήταν θαύμα. Αν δεν προλάβαινα να βγω έξω θα με είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Να αλλάξουν αμέσως αυτοί οι ανελκυστήρες, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα».

Το πόδι του γιατρού, ουσιαστικά, συγκρατούσε την καμπίνα του ανελκυστήρα για να μην πέσει στο κενό, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ και ο γιατρός χρειάστηκε να μείνει σε αυτή τη δύσκολη θέση για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, μέχρι να απεγκλωβιστεί από την πυροσβεστική.

Τις έντονες αντιδράσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της ΠΟΕΔΗΝ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για τον τραυματισμό του διευθυντή της ουρολογικής κλινικής από πτώση ασανσέρ στο Ιπποκράτειο. Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι το περιστατικό σχετίζεται με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ κάνει λόγο για ακόμη ένα πρωτοφανές γεγονός που αναδεικνύει, όπως υποστηρίζει, την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την υποχρηματοδότιση και την υποστελέχωση.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που όπως αποδεικνύεται -για άλλη μία φορά- εγκυμονούν κινδύνους, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ο ΙΣΑ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι «τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά, με ελάχιστο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό. Το ατυχέστατο αυτό συμβάν, δυστυχώς, δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη συντήρηση, τόσο του τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και των κτιριακών υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων. Το προσωπικό των νοσοκομείων εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, δίνοντας μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει». 

Έντονη ήταν και η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σημειώνουν ότι πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό τραυματισμού συναδέλφου από πτώση ασανσέρ σε νοσοκομείο, που έρχεται να καταδείξει τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Όπως αναφέρει, «την Παρασκευή 15/3/2019 το μεσημέρι στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Αθηνών, γιατρός ο οποίος μετέφερε με το ασανσέρ φορείο για να χειρουργηθεί επείγον περιστατικό, ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ υποχώρησε η καμπίνα και βρέθηκε η οροφή της να έχει καταπλακώσει το πόδι τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο γιατρός, τον οποίο επισκεφθήκαμε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και χειρουργήθηκε, γιατί το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο δεν διαθέτει Ορθοπεδική Κλινική, φέρει σοβαρά τραύματα στο πόδι του, αλλά ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Ο ίδιος μας περιέγραψε ότι υπήρχε συντηρητής από ιδιωτική εταιρεία στο Νοσοκομείο και εκείνη την ημέρα συντηρούσε τα ασανσέρ. Ο ίδιος κατηγορηματικά μάς είπε ότι το ασανσέρ αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να αντικατασταθεί (έτος κατασκευής 2008). Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει ποιος πραγματικά ευθύνεται». «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.