Πέμπτη 28.05.2020
  • Αρχική
  • Pop
  • News
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Brexit: «Όχι» στις πρόωρες εκλογές που θέλει ο Τζόνσον από όλη την αντιπολίτευση

Brexit: «Όχι» στις πρόωρες εκλογές που θέλει ο Τζόνσον από όλη την αντιπολίτευση

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στη Βρετανία απόφάσισε να καταψηφίσει την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στι; 15 Οκτωβρίου, εν μέσω της πολιτικής αναταραχής στη χώρα λόγω Brexit.

Εργατικοί, Φιλελεύθεροι, SNP από την Σκωτία και το Plaid Cymru (Πλάιντ Κάμρυ) από την Ουαλία συμφώνησαν σήμερα να απορρίψουν την νέα πρόταση για εκλογές.

Ο Μπόρις Τζόνσον, που δεν έχει πια την πλειοψηφία της Βουλής, βρίσκεται πλέον με δεμένα τα χέρια, ειδικά εφόσον νέα δημοσκόπηση δείχνει πως είναι προς ώφελός του να βιαστεί για τις εκλογές εάν θέλει να παραμείνει στην Ντάουνινγκ Στρητ. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τον Μπόρις Τζόνσον να χάσει την πρωθυπουργική καρέκλα εάν οι εκλογές διεξαχθούν μετά την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον εκκεντρικό πρωθυπουργό αφού εάν οι εκλογές γίνουν τον Νοέμβριο, ο Τζόνσον αναμένεται να χάσει την υποστήριξη των μελών του κόμματος Brexit υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ γεγονός που σημαίνει ότι θα απολέσει πιθανότατα και το αξίωμά του.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι εάν γίνουν εκλογές πριν από την 31η Οκτωβρίου, το κόμμα των Τόρις θα αποσπάσει ποσοστό 37% και οι Εργατικοί 30%.

Εάν όμως διεξαχθούν μετά τις 31 ΟΙκτωβρίου, το ποσοστό των Συντηρητικών δεν θα ξεπερνούσε το 28% και ο Κόρμπιν θα διαδεχόταν τον Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στρητ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM Research βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που το Εργατικό Κόμμα και το Σκωτσέζικο SNP σχεδιάζουν να πάνε τις εκλογές το Νοέμβριο.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου, όπως έχει ανακοινώσει, θα ζητήσει εκ νέου από τους βουλευτές την προσεχή Δευτέρα να ψηφίσουν υπέρ των πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, παρόλο που η αντιπολίτευση έχει ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.