Πορεία στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Επέτειος 7 χρόνων

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιείται στο Κερατσίνι για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η φετινή πορεία γίνεται λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου.

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο αντιφασίστας μουσικός Killah P δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, έχοντας δεχθεί επιθέσεις από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία είχε συνταράξει το πανελλήνιο και άνοιξε τον δρόμο για τις έρευνες και τη δίκη της οργάνωσης.

 

Το κάλεσμα της οικογένειας ήταν για τις 5 το απόγευμα, με αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες να έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο Κερατσίνι ακριβώς στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Στο σημείο και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η γυναίκα που όλα αυτά τα χρόνια έδινε καθημερινά το παρών στη δικαστική αίθουσα.

mnimeio_fyssa

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία» αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.